Publicat el 16/07/2020

L’arribada del distintiu coincideix amb la finalització de les reparacions i les millores que s’han efectuat al front marítim

La bandera blava ja oneja a les dues platges del municipi, la del Masnou i la d’Ocata, i al port esportiu. Aquest distintiu certifica que les platges compleixen amb una llista de criteris, dividits en quatre blocs: Informació i Educació Ambiental; Qualitat de l’aigua; Gestió Ambiental; Seguretat i Serveis.

L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i la tercera tinenta d’Alcaldia i regidora de Medi Ambient, Cristina Ramos, s’han encarregat d’hissar la bandera que es troba davant del baixador d’Ocata. Aquest distintiu l’atorga la Fundació d’Educació Ambiental, amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).
Segons l’ens, la bandera blava promou i reconeix els esforços, públics i de la ciutadania, per complir amb criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat. Enguany, a Catalunya, han rebut la bandera blava 95 platges i 23 ports. És una certificació internacional, ja que s’avaluen platges d’arreu del món, amb la participació d’agències de les Nacions Unides per al medi ambient i el Turisme.

Reparacions finalitzades
Enguany, la pandèmia de la COVID-19 ha retardat l’arribada de la bandera blava, respecte a les dates en què era habitual hissar-la a les platges i al port del Masnou.

Ha coincidit amb la finalització de les obres de reparació de les destrosses que van causar al litoral masnoví els temporals marítims del passat hivern i primavera. Es tracta dels treballs que ha dut a terme durant un mes, aproximadament, la Demarcació de Costes a Catalunya del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, ja que és l’ens titular d’aquest àmbit.
S’han reparat trams malmesos del passeig marítim, així com rampes de formigó. S’ha instal·lat, a més, una escala que serveix per accedir a la platja d’Ocata, on també s’hi ha reparat una escullera, i s’hi ha aportat i compactat sauló al passeig Marítim. A l’altra banda del port, al passeig Marítim de la platja del Masnou, s’ha refet el paviment de llambordes en els trams malmesos i s’ha reparat l’escala d’un dels miradors.
A més d’aquests treballs, l’Ajuntament acaba d’instal·lar tres noves passeres de formigó per millorar l’accessibilitat a les platges. S’han col·locat a l’alçada de la riera d’Alella, de l’estació d’Ocata i del carrer del Pintor Villà. La invesrió que hi ha dedicat l’Ajuntament suma 43.800 euros. Aquesta acció també s’ha fet més tard del que s’havia previst i a causa de la pandèmia. Tot plegat és complementari a les reparacions que el consistori ha estat efectuant, al llarg dels darrers mesos, quan la situació originada per la pandèmia o permetia i allà on té la potestat d’actuar.

 

Deixa un comentari