Publicat el 02/07/2017

Una quinzena de grups liderats per La Iaia, Jarabe de Palo, Els Amics de les Arts o Txarango fan ballar més de 20.000 persones al Pla d’en Sala

El Pla d’en Sala s’ha tornat a omplir de festa, ball, energia, reivindicació, optimisme i vitalitat. Les bandes del Canet Rock han posat els ingredients per donar, oficialment, el tret de sortida a la marató de festivals d’estiu de Catalunya. Dotze hores de concerts que han arrencat a les sis de la tarda i que acabaran, com és tradició, quan torni a sortir el sol. La conjugació de grups de nova fornada i artistes consolidats la lideren enguany noms com La Iaia, Jarabe de Palo, Gossos, Els Amics de les Arts o Txarango. Més de 20.000 persones omplen la gran esplanada de Canet i l’organització celebra la boníssima salut musical i cultural del país, que garanteix Canet Rock “per anys”.

Com si es tractés d’una premonició, els vallesans Raska han donat el tret al Canet Rock amb ‘Abans que la nit s’acabi’, cançó inclosa al seu darrer disc. L’emergent grup del Montseny va ser escollit pel públic per obrir el festival i a les sis de la tarda feien sonar els primers acords del seu ska enèrgic, reivindicatiu i festiu, com si es tractés d’un concert ben entrada la matinada.
Els moviments de malucs han anat a més amb l’entrada en escena d’Hora de Joglar, amb una proposta musical que reivindica la festa popular a través d’un estil molt ric en matisos. L’esclat festiu dels ‘joglars’ ha servit d’avantsala perfecte per donar pas a un dels molts caps de cartell del festival.

La Iaia torna als escenaris
La Iaia, un dels grups més esperats, ha presentat al Canet Rock el nou disc ‘Tornar a ser u’, l’endemà mateix de passar pel festival Vida i després de dos anys de silenci en els que han fet evolucionar aquella ‘primera iaia’ que el 2011 feia la seva declaració de principis amb ‘les ratlles del banyador’, que, evidentment, han tornat a lluir a Canet per tancar la seva actuació.
La frescor de les lletres d”Un i mig’, ‘Dissabtes bons’, o ‘No sé que fer amb la meva vida’ sobre la parella, la família o la soledat acaben sent una mirada introspectiva a la crisi existencial que segurament pot compartir bona part de tota la seva generació de fans, entregats des de la primera nota a l’escenari del Canet.

Pau Donés emociona Canet
Després del retorn de La Iaia, el trànsit del dia a la nit l’han comandat dos artistes de llarga carrera musical que han vist com l’esplanada del Pla d’en Sala s’omplia de gom a gom al ritme de les seves cançons: Gossos, que ha reivindicat des de l’escenari el referèndum de l’1 d’octubre, i Jarabe de Palo.
Després de la gira de teatres de ’50 palos’ i d’una intensa gira americana, la banda de Pau Donés inicia a Canet Rock una nova gira d’estiu dedicada ara als 20 del grup. 20 anys des de que va presentar ‘la flaca’ en societat. Avui l’ha tornada a portar a l’escenari al costat d’altres clàssic com ‘Depende’, ‘Agua’, ‘Grita’ o ‘Te miro y tiemblo’.
Amb l’energia de sempre i un optimisme envejable, Donés ha fet emocionar Canet amb els ‘hits’ de sempre revisats per a aquesta doble gira, però especialment emotiva ha estat la interpretació de ‘Humo’ la cançó que ha composat en motiu de la publicació del recopilatori ’50 Palos’ i que li dedica al càncer que pateix.

Txarango per fer tornar sortir el sol
Fins que torni a sortir el sol, els ritmes més ballables tornaran a l’escenari del Pla d’en Sala amb Els Amics de les Arts, Miquel del Roig, Sopa de Cabra, Zoo, Itaca Band, Buhos, Doctor Prats i Txarango. La banda d’Alguer Miquel tancarà Canet Rock, com ja ho va fer el 2014 i el 2015 Tornarà a ser, sense dubte, un dels moments més màgics del festival, quan el sol torni a sortir per darrere l’escenari del Pla d’en Sala i al ritme de l’estil inconfusible dels del Ripollès.

Una salut musical excel·lent
La directora del festival, Gemma Recoder, s’ha mostrat pletòrica després de l’èxit assolit en aquesta quarta edició del festival. En declaracions a l’ACN ha assegurat que “la salut musical del país és brutal” i que “si la gent consumeix la música i els artistes que es fa al país tenim Canet Rock per anys”.

ACN Canet de Mar

Deixa un comentari