Publicat el 18/06/2019

L’operatiu de neteja de les platges començarà el dilluns 24 a les 6 del matí

L’Ajuntament de Badalona ha organitzat, un any més coincidint amb la celebració de la revetlla de Sant Joan, el dispositiu per tal de garantir el normal desenvolupament de la revetlla de Sant Joan a la platja i per assegurar el civisme i la convivència en una nit especial, en què es fa un ús més intensiu d’aquest espai públic. També es vol assegurar que no es congestioni el trànsit de la zona de la platja amb l’objectiu de facilitar, si calgués, l’accés de serveis urgents d’assistència, seguretat i d’extinció d’incendis.
Amb aquest operatiu es vol:

 • Promoure un ús cívic de l’espai de platja la nit de revetlla
 • Facilitar la retirada de tots els residus de la platja del passeig Marítim i dels seus accessos
 • Possibilitar l’ús de la platja a les persones que la vulguin utilitzar el dia 24 al matí

  En aquest servei hi participen els serveis municipals de Medi Ambient, d’Espais Públics i de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i personal de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

*Neteja
Les feines de neteja al litoral començaran a les 6 hores del dia 24 amb mitjans manuals i mecànics. Per aquest motiu, s’estableix que el límit d’horari per ocupar la platja durant la revetlla serà les 5.30 hores. Aquest horari es comunicarà a totes les persones que ocupin l’espai de platja a través de megafonia.
La neteja s’iniciarà a la platja dels Pescadors, a l’alçada del restaurant La Donzella de la Costa.
Els efectius es dividiran en dues brigades: una anirà avançant en direcció sud i l’altra en direcció nord. Els i les agents dels cossos de seguretat aniran acompanyant les garbelladores i el personal de neteja. Si en el decurs de la neteja es detecta que algun tram de platja resta especialment brut es tancarà l’accés fins que no estigui en condicions òptimes per poder-lo fer servir.
* Neteja de la sorra.   La neteja de la sorra anirà a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i comptarà amb els següents mitjans: 2 tractors amb garbelladora – 3 vehicles 4×4 – 1 camió compactador 4×4 – 1 camió amb caixa oberta a la sorra – 19 persones en total – 2 contenidors oberts (Anís del Mono i Barca Maria)
*  Manteniment de les platges (AMB): 2 vehicles 4×4 1 encarregat3 operaris
* Neteja del passeig Marítim i dels seus accessos. La neteja d’aquesta zona anirà a càrrec dels serveis municipals d’Espais Públics de l’Ajuntament de Badalona i comptarà amb aquests mitjans: 2 escombradores mixtes – 2 camions amb caixa oberta i amb plataforma elevadora – 1 brigada d’escombrada manual – 15 persones en total

Es preveu que l’acció de neteja duri fins a les 10 hores.

-Seguretat. L’operatiu comptarà amb la presència de la Guàrdia Urbana i de Mossos d’Esquadra. Els i les agents de seguretat aniran acompanyant les garbelladores i el personal de neteja per tal de facilitar les tasques de neteja.

-Servei de salvament i socorrisme. L’empresa encarregada del salvament i socorrisme de la platja de Badalona oferirà un servei extra de nit, entre les 22 hores del diumenge dia 23 de juny i les 6 hores del dilluns dia 24, amb la presència de sis socorristes i un vehicle.

-Guinguetes i bars. Les guinguetes que donen servei de temporada de bar a les platges podran estar obertes fins a les 4 hores del dia 24. A les 5 hores, aquests establiments han d’estar definitivament tancats, amb el material de la terrassa recollit i amb la zona adjacent neta de residus. El dia 23 l’horari límit per descarregar mercaderies per als bars serà les 20 hores.

-Megafonia. Per informar de l’operatiu a les persones que es trobin a les platges a partir de les 5.45 hores s’emetran missatges pel servei de megafonia fins a les 6 hores. A aquesta hora s’informarà de l’imminent inici de l’operatiu de neteja i es demanarà que la ciutadania deixi l’espai lliure per facilitar les tasques de neteja.

-Fogueres. Estarà totalment prohibit qualsevol tipus de foguera a la platja, incloses les barbacoes.

-Controls dels accessos a la zona de platges. La Guàrdia Urbana de Badalona controlarà l’accés en cotxe a la zona de platges pels passos soterrats del carrer de la Riera de Canyadó, l’avinguda d’en Martí Pujol i l’avinguda de Sant Ignasi de Loiola.

-Pont del Petroli. El pont del Petroli romandrà tancat des de les 22 hores del dia 23, fins a les 11 hores del dia 24.

Recomanacions
L’Ajuntament de Badalona demana la col·laboració de tota la ciutadania per tal que utilitzi un l’espai públic com és la platja d’una manera cívica, tant per celebrar la revetlla de Sant Joan com per al seu ús l’endemà com a zona de bany.
És per això que l’Ajuntament recorda que a la platja:

 • No es pot encendre cap tipus de foguera ni barbacoa
 • No es pot acampar a la platja
 • Cal respectar el mobiliari urbà, tant del passeig com de la platja
 • Cal recollir totes les deixalles generades i dipositar-les a les papereres
 • No es poden instal·lar equips de música
 • S’han d’evitar usos incívics que pertorbin l’ús d’aquest espai
 • Per motius de seguretat es recomana utilitzar el pont elevat sobre la via del tren del carrer del Torrent Vallmajor només com a zona de pas sense aturar-se

També es recomana a tothom que vulgui anar a la platja el dia 24 al matí que no ho faci fins a les 10 hores, que és quan l’operatiu de neteja estarà finalitzant les seves tasques.

Consells de Protecció Civil
D’altra banda, l’Ajuntament de Badalona recomana seguir durant la revetlla els següents consells de Protecció Civil:
No s’ha de guardar cap article pirotècnic a les butxaques. Es pot encendre i explotar al damunt
No s’ha de posar mai la cara ni cap membre a sobre o davant de qualsevol article pirotècnic encès. En cas contrari, es poden patir greus cremades, accidents oculars o traumatismes.
No s’han de llençar coets, globus o altres artefactes que continguin foc a menys de 500 metres del bosc. Podrien calar foc i provocar un incendi forestal.
S’han de tancar les portes i finestres quan hi hagi focs d’artifici al carrer. Així s’evitarà el risc que l’habitatge s’encengui.
S’ha de procurar encendre el ble per l’extrem perquè doni temps d’enretirar-se.
Les candeles romanes que no tinguin mànec especial s’han de fixar en un forat o en un test amb sorra per no cremar-se
Quan s’utilitzin focs artificials, s’ha de vigilar que no hi hagi a la vora líquids inflamables. S’encenen fàcilment i els vapors poden explotar
Si un petard no s’encén bé, no s’ha de tocar fins que passi mitja hora, i llavors remullar-lo.
No s’han de ficar trons dins de totxanes ni ampolles perquè, en explotar, fan metralla que surt incontroladament.
No s’ha de tirar cap coet amb la mà, ni amb la canya trencada, perquè sortirà en una direcció inesperada i pot explotar malament.
No s’ha de tallar el tro final d’una traca. La seva explosió fora de la traca podria fer molt de mal.
No s’ha de llençar cap petard contra algú altre. Se’l pot ferir greument.
S’han de fixar bé les rodes d’artifici. Així s’evitarà que cremin incontroladament.
No s’ha d’encendre cap petard dins les cases
No s’han de subjectar els petard amb les mans
Cada article s’ha d’encendre seguint estrictament les instruccions concretes.

 

 

 

Deixa un comentari