Publicat el 07/10/2016

 

Badalona vol celebrar la seva incorporació a la Denominació d’Origen (DO) Alella amb un maridatge de vi d’Alella i peix de Badalona aquest proper diumenge 9 d’octubre, d’11 a 14 hores. El Pati de la Llotja de Pesca de Badalona acollirà una de les 80 propostes programades en el mes del vi de la DO Allella que convoca a més de vint municipis del territori de la denominació a promoure la cultura del vi. A Badalona, la iniciativa està impulsada per la Sargantana Cooperativa i també hi prenen part l’Ajuntament, Marina Badalona, el Museu de Badalona, la Confraria de Pescadors i productors locals que s’inclouen en la DO Alella. 

La cita de diumenge combina tast de platets elaborats amb peix de Badalona, vi DO Alella, sortides en el quetx Ciutat Badalona i converses de taverna amb els pescadors complementades amb un debat en clau històrica que vol fer el recorregut de Baetulo a la DO Alella, amb visió estratègica orientada al futur. Hi participaran, a partir de les 12.30 hores, la periodista Ruth Troyano, especialista en enoturisme i enocomunicació; Clara Forn, del Museu de Badalona; Josep Coll, elaborador del vi Orígens de Canyet; Joaquim Batlle, president del consell regulador DO Alella; Àlex Mañas, regidor de l’àmbit Badalona Pròspera i Sostenible,  i el director del Campus  de l´Alimentació de la UB (a Torribera), Màrius Rubiralta. 

Sortides amb el quetx Ciutat Badalona
La proposta de diumenge també inclou sortides amb el Quetx Badalona, gràcies a la col·laboració de Marina Badalona. Qui vulgui fer-ne, cal que s’apunti a través del web www.marinabadalona.cat. La primera navegació sortirà a les 9 hores i anirà a càrrec d’un especialista de la DO Alella, que explicarà les característiques del territori vitivinícola vist des del mar. En la segona i en la tercera, el ponent serà un membre de la Confraria de Pescadors que farà una descripció dels accidents geogràfics i la seva importància en l’orientació dels pescadors. En les tres, hi haurà degustació de vi blanc d’Alella Vinícola.

Els organitzadors de l’acte valoren que amb l’entrada de Badalona a la DO Alella no només s’incorpora a la denominació un llarg bagatge cultural, patrimonial i econòmic al voltant del vi, sinó que també ho fan altres activitats productives que formen part de la memòria col·lectiva de la ciutat i que encara mantenen la seva activitat a dia d’avui. Una d’aquestes activitats és la pesca artesanal, que sostinguda durant tots aquests anys per la Confraria de Pescadors de Badalona, amb seu des de fa anys en el Port de Badalona, situa en el present llegat patrimonial i cultural que forma, en gran part, el nervi fundacional de la ciutat.  

La iniciativa es fa realitat gràcies a la col·laboració del Museu de Badalona, la Confraria, Ajuntament, i productors locals que s’inclouen a la DO Alella

Deixa un comentari