Publicat el 13/09/2016

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Sota el lema europeu ‘Mobilitat intel·ligent. Economia potent.’, la Setmana del 2016 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l´hora de contribuir al desenvolupament econòmic.

L’Ajuntament de Badalona, conjuntament amb el Consell de la Mobilitat de la ciutat, amb la participació activa de les entitats de la ciutat, ha programat un seguit d’activitats amb l’objectiu de sensibilitzar respecte l’ús excessiu del vehicle privat en relació amb la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit i les afectacions a la nostra salut; així com impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

La programació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2016 a Badalona inclou activitats per a totes les edats, com ara la projecció del documental “Bike vs. Cars”, contacontes a les bilbioteques o la visita a una estació mesuradora de la contaminació atmosfèrica.

Com a novetats destaca la celebració del Dia sense Cotxes, dissabte 17 de setembre, amb un tall de trànsit al carrer Pau Claris on s’instalaran activitats de jocs infantils, un parc d’educació viària del Servei Català del Trànsit i un espai expositiu de bicicletes elèctriques, urbanes i autobús híbrid i/o elèctric; o la Pedalada Popular, el diumenge 18, que per primera vegada es realitza conjuntament amb els municipis de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs per promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual en el nostre dia a dia.
La Setmana inclou altres activitats de conscienciació i reivindicatives com la ruta amb cadira de rodes pel barri de Nova Lloreda, la presentació de la campanya de conscienciació al barri del Centre sobre la prioritat dels i les vianants o la passejada per la carretera de Can Ruti.

Finalment, l’acte de cloenda de la Setmana serà una Taula rodona sobre la regulació de l’aparcament que tractarà els pros i contres de les àrees de zona blava i zona verda, de cara a estudiar la seva possible implantació a la ciutat l’any 2017, i que lliguen amb la feina que realitzen els grups de treball del Consell de la Mobilitat.

#mobilitat2016
www.badalona.cat
https://www.facebook.com/EspaisPublicsMobilitatBDN/

Deixa un comentari