Publicat el 10/08/2020

La majoria dels actes programats es faran de forma telemàtica a causa de la contenció del brot epidèmic de la pandèmia COVID-19

Badalona celebrarà des d’aquest divendres, 14 d’agost, i fins diumenge, dia 16, la Festa Major. Una festa on la majoria d’activitats es faran de forma telemàtica a causa de les mesures que cal adoptar en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia COVID-19.
També hi haurà algun acte presencial amb les mesures de seguretat i higiene corresponents.
Aquest any Badalona recupera la celebració de Sant Roc, el dia 16 d’agost, com a copatró de Badalona, i que durant molts anys s’havia celebrat.

A més el dijous, 13 d’agost, es presentarà a partir de les 19 hores, al saló de plens (en directe per Instagram i Facebook), un nou element festiu de la ciutat, la Mulassa de Badalona. La Mulassa és un element festiu del bestiari que té forma de mula, i que trobem a tot el territori català. A les 21 hores, per YouTube, es podrà conèixer el procés de creació d’aquest nou element del seguici badaloní.
A les 20 hores inauguració de l’exposició “És festa!” Mostra d’elements de la Festa Major (també en directe per Instagram i Facebook).
La mostra, ubicada a la planta baixa de la Casa de la Vila, es podrà visitar els dies 14, 15 i 16 d’agost, d’11 a 14 hores i de 17 a 21 hores. L’aforament és limitat.

Divendres 14 d’agost

– A les 19 hores, des del campanar de l’església de Santa Maria: TOC DE VIGÍLIES, a càrrec de Campaners de Badalona (en directe per Instagram i Facebook).
– A les 20 hores: PREGÓ, a càrrec de la Comissió de Festes de Badalona (visualització a YouTube)
– A les 21 hores: LES MÚSIQUES DEL TÍPIC BALL DE BASTONS DE CANYET PATRIMONI SONOR DE LA FESTA, acompanyats pels Garrofers, que parlaran de la música d’aquest ball badaloní, que té mes de 90 anys (visualització a YouTube).
– A les 22 hores: CASTELLS DE FOC
Enguany, a causa de la COVID-19, no es pot celebrar el castell de focs en el lloc i de la manera habitual, però sí es podrà gaudir de sis petits castells de focs que es dispararan des de cada un dels districtes de la ciutat, sense assistència de públic, i de manera simultània.
– A les 22.15 hores: CONCERT d’Àlex Bass & The Same Song Band. L’Alex Bass és un artista de reggae facturat a Badalona, que s’està consolidant amb força per les seves melodies tendres i per la puresa de la seva música (es podrà veure a Televisió de Badalona i a YouTube).

Dissabte 15 d’agost

– A les 8 hores: MATINADES, (Visualització a YouTube a les 10 hores).
– A les 10.30 hores: 35 ANYS DE LA RECUPERACIÓ DELS GEGANTS VELLS
Per YouTube s’explicarà el procés de recuperació dels gegants vells després d’haver estat molts anys desats i sense ballar.
– A les 11.20 hores: TOC DE FESTA MAJOR des del campanar de l’església de Santa Maria. A càrrec de Campaners de Badalona (en directe per Instagram i Facebook).
– A les 11.30 hores: OFICI SOLEMNE de Santa Maria , a càrrec de la Parròquia de Santa Maria
Els gegants Anastasi i Maria, com ja és tradició, oferira un ball i un ram de flors a la patrona. Els Catifaires de Dalt la Vila, en honor a la Mare de Déu confeccionaran una catifa al passadís central de l’església (ofrena en directe per Instagram i Facebook). L’aforament és limitat.
– A les 14 hores: DINAR DE FESTE MAJOR, a càrrec de la Comissió de Festes.
Aquest any el dinar popular té un gust diferent i haurà de ser des de casa. Sorprèn els teus familiars o amics amb una gran paella de dinar de Festa Major i comparteix-ho a les xarxes socials amb l’etiqueta: #dinarfestamajorbdn. Amb aquesta etiqueta entraràs a participar al concurs del dinar popular de Festa Major, el guanyador tindrà un premi.
– A les 19.hores: ESPECTACLE FAMILIAR
Per un instant de Xirriquiteula Teatre i La Tresca i la Verdesca Per un instant és un espectacle musical nascut de les cançons de La Tresca i la Verdesca, portat a escena per Xirriquiteula Teatre (visualització a YouTube. També es podrà veure a Televisió de Badalona el dia 16, a les 9.45 hores).
– A les 19.45 hores: ESPECTACLE MÀGIA. Mag Màgia amb Enric Magoo
El mag badaloní fa un recorregut màgic per les diferents especialitats existents en el món de l’il•lusionisme, com són la màgia còmica, la manipulació, la màgia general i d’altres (visualització a YouTube. També es podrà veure a Televisió de Badalona el dia 16, a les 10.30 hores).
– A les 21.30 hores: LA PÓLVORA I LA FESTA: TRONADES I CALSTELLS DE FOCS, amb Salvador Palomar.
Des de Reus, amb en Salvador Palomar, parlarem de castells de focs i tronades, dos conceptes que tenim dins la Festa Major badalonina (visualització a YouTube).
– A les 22 hores: CONCERT de Manuel Fernández (visualització a Televisió de Badalona i a YouTube).
El cantaor flamenc badaloní Manuel Fernández, que compta amb una àmplia trajectòria artística, interpretarà les seves cançons acompanyat d’un gran elenc d’artistes.

Diumenge 16 d’agost

– A les 8 hores: MATINADES (visualització a YouTube a les 10 hores).
– A les 10.30 hores: RECUPEREM SANT ROC COM A SOLEMNITAT BADALONINA
Amb la família Fluvià i el Patronat de Sant Roc d’Arenys de Mar. Sabíeu que Sant Roc es copatró de Badalona? Per saber-ne més parlarem amb la família Fluvià, que ens ho explicaran. Des d’Arenys de Mar, coneixerem la història i les arrels de la festivitat de Sant Roc.
– A les 11.15 h: TOC DE FESTA: SANT ROC, des del campanar de l’església de Santa Maria. A càrrec de Campaners de Badalona (en directe per Instagram i Facebook).
– A les 11.30 h: OFICI DE SANT ROC a l’església de Santa Maria. A càrrec de la Parròquia de Santa Maria. Els diferents entremesos, com és tradició, faran ofrenes a l’ofici del copatró de Badalona (en directe per Instagram i Facebook). L’aforament és limitat.
– A les 14 hores: VERMUT I CONCERT CONFINAT, amb Els Perdigots, Tocats del Grall, Can Rayos X i grup de grallers (en directe per Instagram i Facebook).

Aquesta Festa Major es podrà seguir a través de:

•         facebook.com/festamajorbdn
•         twitter.com/festamajorbdn
•         instagram.com/festamajorbdn
•         youtube.com/festamajorbdn
•         www.badalona.cat

Deixa un comentari