Publicat el 03/03/2015

Badalona, els dies 6 i 7 de març, serà la seu de les VI Jornades de la Catalunya Medieval, organitzades per l’Ajuntament de Badalona i la Xarxa de Municipis Medievals amb la col·laboració de l’Associació Festa Medieval Sant Jordi de Badalona. L’eix central d’aquestes jornades serà ‘La música a l’època medieval’. En aquest sentit, dissabte al matí es podran escoltar per primera vegada en època contemporània dues peces extretes del cantoral del monestir de Sant Jeroni de la Murtra
Aquesta és la relació d’actes que configuraran les VI Jornades de la Catalunya Medieval:
Divendres 6 de març
A les 18 hores tindrà lloc un concert a la sala gòtica de la Torre Vella de l’Escola Cultural, ubicada a la plaça de Barberà, 13. El concert, titulat ‘Música del Renaixement’, anirà a càrrec de l’orquestra de flautes de bec del Conservatori de Badalona dirigida per Marcel Lleal.
Dissabte 7 de març
A les 10.30 hores es farà una visita guiada al barri de Dalt la Vila per conèixer la Badalona medieval.
Posteriorment, a les 12 hores, el Museu de Badalona (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 1) acollirà la conferència ‘Sant Geroni de la Murtra. Música de l’Ars Nova i del Renaixement’, a càrrec de Diego Civilotti.
En aquesta conferència s’intercalaran peces musicals interpretades pel Cor Jove del Conservatori de Badalona dirigit per Montserra Pi i del sextet vocal especialitzat en música medieval Auditexauri, dirigit per Paloma Bascones. Així, mentre Diego Civilotti vagi desenvolupant la seva conferència ‘Sant Geroni de la Murtra. Música de l’Ars Nova i del Renaixement’ s’aniran interpretant diverses obres de la polifonia catalana dels segles XIII i XIV. A més, per primera vegada s’escoltaran dues peces mai interpretades en època contemporània extretes del cantoral del monestir de Sant Jeroni de la Murtra.

Deixa un comentari