Publicat el 13/04/2015

Babord, un col·lectiu d’esquerres de Vilassar de Mar, va presentar la seva candidatura per a les eleccions municipals de 24 de maig en un acte celebrat a la Torre d’En Nadal. La plataforma, amb membres independents, però també de les agrupacions locals d’ICV-EUiA i la CUP, va donar a conèixer la llista de candidats i candidates pels comicis i va convidar a les veïnes de Vilassar de Mar a “donar la cara per Babord” i fer-se una fotografia que serà emprada per la campanya.
En un acte distès i proper a la ciutadania, però amb caràcter de míting, l’agrupació va explicar el seu ideari polític i va presentar el codi ètic del partit. El moment cúspide, però, va ser l’anunci de la llista de candidats per a les municipals. En ordre ascendent, aquests varen pujar a l’escenari, on van dipositar una caixa en la qual s’advertia part d’un mural. La suma de les peces, un total de 16, dibuixava un tot amb sentit: “A Vilassar de Mar construïm alternatives”, el lema de la plataforma per aquesta campanya.
Durant la presentació, d’una hora i mitja de durada, Babord també va donar a conèixer la campanya “aporta el teu granet de sorra”. A través d’aquesta iniciativa volen assolir-se tres fites, per les quals la participació ciutadana esdevé conditio sine quanon. La primera és la creació d’un cartell on apareguin les cares de tota la població que dóna suport al canvi pel qual advoquen. La segona, una recollida de fons que permetin a Babord autofinançar-se, ja que el grup ha renunciat a sol·licitar crèdits bancaris, per tal de garantir la seva independència. I la darrera, la creació d’un “banc de gent” disposada a col·laborar amb Babord en tasques de difusió (encartellament), correcció i disseny.
Tots els interessats en participar en un o més àmbits d’aquesta campanya van poder iniciar la seva contribució, fent-se una fotografia, comprant bons per valor de 5, 10 o 20 euros o bé inscrivint-se a la llista de col·laboradors del grup polític. L’acte va cloure amb un berenar popular on els assistents, entre els quals famílies i gent d’edats molt diverses, varen poder assaborir pastissos i begudes.  

Deixa un comentari