Publicat el 14/09/2021

Es representarà ‘Josep Gual, memòria de la lleva del biberó’, una obra escrita per Valentí Soler a partir d’un dietari de guerra inèdit i altres textos del poeta de Badalona

Avui dimarts 14 de setembre a les 19 hores el Teatre Margarida Xirgu de Badalona, c/. Francesc Layret,41, acull l’acte de cloenda del centenari Gual, que posa el punt final a la celebració del centenari del naixement del poeta badaloní Josep Gual Lloberes. Els assistents a l’esdeveniment gaudiran de la representació de Josep Gual, memòria de la lleva del biberó, una obra escrita per Valentí Soler a partir d’un dietari de guerra inèdit i altres textos del poeta de Badalona.Per a més informació, podeu consultar el web de l’Agenda Cultural de Badalona, https://agendacultural.badalona.cat/.

Durant l’any 2020 es va celebrar el centenari de naixement del poeta badaloní Josep Gual Lloberes. Per commemorar-ho, l’artista Joan Sansa va fer una sèrie de pintures inspirades en l’obra de Gual que van ser exhibides a diversos espais de Badalona. L’Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli va editar un llibre homenatge a Josep Gual amb una alta participació dels poetes de la comarca (Odile Arqué, Jordi Valls, Coloma Lleal, Paco Fanés i altres). Malauradament, la pandèmia no va permetre continuar amb els actes previstos i l’acte de cloenda de l’homenatge s’ha posposat fins que el context sanitari ha permès la seva celebració.

A banda de l’acte d’avui, demà dimecres 15 de setembre a les 19 hores es descobrirà una placa commemorativa a la casa on va viure Josep Gual Lloberes, situada al carrer Santa Madrona, 54.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Badalona

 

 

Deixa un comentari