Publicat el 09/03/2021

Quan el fred impera, el cos reclama plats més contundents i calents que el reconfortin i l’ajudin a entrar en calor. Fem un repàs a algunes receptes que s’imposen durant les dates hivernals a diversos indrets del planeta:

Tortellini in brodo (Itàlia) Una sopa amb pasta típica de la regió d’Emília-Romanya i de Bolonya. La tradició mana bullir els tortel·linis i prendre’ls amb un brou de carn.

Sopa de ceba (França) El seu ingredient principal és la ceba, que es caramel·litza i es cou en un brou de carn i hortalisses. Després es cobreix amb llesques de pa i formatge ratllat i, finalment, es gratina al forn.

Irish stew (Irlanda) Aquest estofat irlandès és el plat més popular de país. S’elabora amb vedella trossejada, patates, pastanaga, ceba o porro, brou o aigua, tomàquet, llorer, farina, sal, pebre i oli d’oliva.

Gulasch (Hongria) Un guisat de carn especiat que es remunta als temps de l’imperi austrohongarès. La recepta original era amb carn, cebes i mantega, però avui dia el trobem amb molts més productes: patates, tomàquets, espècies i sobretot pebre vermell.

Solyanka (Rússia) Una sopa feta a base de carn i salsitxes, peix, xampinyons i cogombres. Ideal per als qui els agraden els sabors forts.

Brou verd (Portugal) Es prepara amb vegetals verds, especialment couve galega (col de cabdell), fulles suaus i chouriço portuguès. Té similituds amb el brou gallec.

Hernekeitto (Finlàndia) Una sopa de pèsols verds tradicional amb gust de ceba, farigola i marduix. Se serveix amb carn de porc i mostassa.

Sopa de blat de moro o corn chowder (Estats Units). El seu principal ingredient és el blat de moro, però també porta llet, patates, ceba picada i se li sol afegir mantega i nata.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari