Publicat el 02/12/2021

Els experts afirmen que triar un bon maridatge és clau per gaudir d’una agradable experiència gastronòmica. Per tal que puguem fer-ho la nit de Cap d’Any, ofereixen aquests consells:

 

  • Entrants Es pot començar l’àpat amb un aperitiu tradicional, com el Kir Royal francès, o bé amb un vi blanc fresc si hi ha mariscs o adobats. Un vi negre jove és perfecte per als formatges, tot i que també va bé amb alguns mariscs, com el pop o els gambots.
  • Carns vermelles Convé triar un vi negre, millor un criança que un gran reserva, que no estigui fred però tampoc gaire calent. Per a les carns més fortes, és recomanable un negre de Toro o Penedès.
  • Carns blanques Combinen molt bé amb vins blancs, sobretot els que tenen un sabor lleugerament afruitat i força cos. El raïm pinot noir s’aconsella per al gall dindi i el pollastre farcit.
  • Peixos Es recomana servir vins joves negres, rosats i blancs. Per als fumats, és convenient optar per un rosat o negre jove, mentre que per a les preparacions amb cítrics és aconsellable utilitzar vins d’una acidesa més gran, que compensi la del plat. Els peixos amb salses combinen a la perfecció amb vins blancs realitzats a partir de raïms de les varietats macabeu, chardonnay o verdejo.
  • Postres El cava se sol prendre amb les postres, però els vins dolços són també una bona elecció: els de malvasia, els monestrell, el Porto…

 

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari