Publicat el 02/06/2017

Una interessant proposta d’oci i cultura que té lloc aquests dies és el Festival Laietània, un esdeveniment adreçat a tots els públics que té com a objectiu difondre el llegat dels antics habitants de la comarca i reviure les seves tradicions.

La Laietània era la zona on vivien el laietans, un poble preromà, ibèric, establert al llarg de molts quilòmetres de costa. El Maresme va formar part d’aquest gran territori que, posteriorment, va ser ocupat pels romans. Les dues cultures, ibera i romana, van deixar una profunda petjada en la comarca que l’ha convertit en tot un referent arqueològic.

Una de les cites destacades que permeten conèixer el ric llegat iberoromà del Maresme és el Festival Laietània, que enguany tindrà lloc entre dissabte 3 de juny i diumenge 11 de juny. Cabrera de Mar, Mataró, Premià de Dalt, Teià i Vilassar de Dalt són els municipis que oferiran activitats com visites guiades, exposicions, conferències, recreacions històriques, mostres gastronòmiques i tallers, que permetran als visitants viatjar 2000 anys enrere per reviure fil per randa la seva història i la seva forma de vida.

Amb el Festival Laietània es potencia encara més l’activitat didàctica i turística que fan els diferents consistoris per donar a conèixer el seu patrimoni. L’eix central d’aquesta nova edició el constitueix la Fira Iberoromana de Cabrera de Mar que se celebra el 3 i 4 de juny. Durant dos dies, el municipi tornarà a ser l’antiga Ilturo i la convivència entre ibers i romans, que va donar-se fa vint segles, tornarà a ser una realitat. Diferents actes de dinamització faran que pel centre del poble tornin a passejar-se els antics pobladors, mentre un ampli ventall d’activitats oferiran la possibilitat de coneixe’ls a fons.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari