Publicat el 14/09/2018

Els terres relliscosos, les catifes o les escales acostumen a ser motiu d’accidents domèstics, que amb alguns consells podrem evitar en gran mesura.

Un dels perills més grans, especialment per als nens i els avis, són les escales. És important que la seva superfície sigui antilliscant, i si no, podeu col·locar bandes antilliscants en cada graó. Si l’escala està revestida amb una catifa, assegureu-vos que es trobi ben subjecta.

Les catifes en ocasions poden ser molestes. Moltes vegades no estan en el lloc que haurien d’estar i poden ocasionar ensopegades. És important que tingueu les zones de trànsit lliures d’obstacles, especialment a l’entrada, a la cuina i als corredors.

Un altre aspecte que cal tenir en compte són les zones humides. Generalment la cuina, el safareig i el bany pateixen vessaments d’aigua que poden provocar caigudes. La superfície dels terres porcellànics o ceràmics acostuma a ser molt relliscosa quan es mulla. En aquests casos seria prudent que penséssiu en la col·locació de terres antilliscants; en el mercat hi ha terres vinílics d’aquest tipus. També hi ha productes que s’apliquen amb només el pal de fregar, vernissos que generen una capa antilliscant transparent i productes abrasius que actuen directament sobre el material modificant la superfície del terra i creant petites porositats.

 

Font: casaycolor.com
Redacció La Clau

Deixa un comentari