Publicat el 30/01/2018

Una espàtula intel·ligent. Segons informa el Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat, un prototip d’espàtula intel·ligent que mesura la salinitat dels aliments automàticament i que ha estat dissenyat en col·laboració amb la seu de Mataró d’aquest centre en el marc del projecte Do CHANGE, ha rebut el premi del públic als guardons Innovation Radar Forum 2017.

L’espàtula intel·ligent, anomenada COOKiT, mesura la salinitat dels aliments automàticament i «permet fer-ne un seguiment en temps real a través del mòbil», tal com explica Daniel Blanco, cap de projecte del desenvolupament, que ha afegit que Eurecat s’ha encarregat de desenvolupar la tecnologia d’aquest estri que fa un seguiment de la concentració de sodi i que està «especialment indicat per a persones amb problemes cardíacs».

A banda de COOKiT, també integren la solució Do CHANGE el dispositiu Horus que informa sobre les propietats nutricionals dels ingredients; FLUiT, per fer un seguiment dels hàbits d’ingesta de líquids amb el mòbil, i Vire, que ajuda a la rehabilitació dels pacients amb malalties cardiovasculars.

El projecte Do CHANGE uneix quatre eines d’mSalut, o Salut al Mòbil, que permeten fer un seguiment de paràmetres com la ingesta de líquids, sal o menjar per promoure una dieta equilibrada i adaptada a les necessitats mèdiques de cada pacient.

El públic present a l’entrega de premis, que es va celebrar el passat 9 de novembre a Budapest, havia de triar una d’entre 20 propostes d’innovació tecnològica preseleccionades.

 

Font: www.eurecat.org
Redacció La Clau

Deixa un comentari