Publicat el 10/03/2022

El clima no sempre ens permet gaudir dels racons exteriors de casa nostra. Per això, hi ha solucions molt diverses que garanteixen una bona ombra, bona temperatura i privadesa a al teu jardí o terrassa.

 

El més pràctic per a espais petits com els balcons és optar pel clàssic para-sol. El seu principal avantatge és la mobilitat, ja que pots canviar-lo de lloc amb facilitat i crear racons amb ombra en funció del que necessitis o de les persones reunides a l’exterior. Els professionals recomanen que el para-sol sigui consistent, amb un pal de diàmetre generós i una base robusta, per evitar que pugui tombar-se quan fa molt de vent.

Un altre bàsic és el tendal, ja que proporciona una solució fixa perfecta en balcons i terrasses amb independència de la seva mida i forma. Són grans i resistents i ofereixen una ombra abundant.

Un sistema també molt pràctic són les veles o lones. Donen molt bona ombra i, segons els experts, algunes són capaces de bloquejar fins a un 90 % dels raigs ultraviolats. Poden ser triangulars o quadrades i es fixen amb diferents punts d’ancoratge a una paret, un arbre o bé uns pals amb accessoris. S’aconsella que, en instal·lar-la, es col·loqui lleugerament inclinada perquè l’aigua de pluja caigui cap a un costat.

Si volem crear una zona d’ombra a una terrassa àmplia, una opció excel·lent és col·locar-hi una pèrgola. Són fàcils de muntar i es poden trobar en una gran varietat d’estils: metàl·liques, d’acer, alumini, fusta… Les més populars són les exemptes, però les adossades són idònies per a espais reduïts. I per aconseguir un toc natural i campestre, res com una pèrgola amb plantes trepadores.

Una altra manera d’aconseguir zones d’ombra amb un toc de natura és amb cobertes vegetals o de canya, o bé creant una teulada amb plantes. Les varietats enfiladisses són perfectes per aconseguir cobrir tota l’estructura i que ens proporcioni una ombra molt agradable.

Redacció La Clau

Deixa un comentari