Publicat el 01/09/2018

Tot un clàssic de l’estiu, el cafè sol amb gel és una forma refrescant de prendre aquesta beguda que consisteix a barrejar cafè exprés calent amb uns quants glaçons per tal d’obtenir una mena de refresc. El cafè amb gel, però, no se serveix barrejat, sinó d’una banda els glaçons en un got, i, de l’altra el cafè acabat de fer. Al País Valencià se’l coneix com a cafè del temps i se sol servir amb una rodanxa de llimona.

Per tal d’obtenir un cafè amb gel perfecte, només cal seguir uns trucs molt senzills.
Prepareu un cafè una mica més concentrat de l’habitual. Si és espresso, el farem doble, mentre que si utilitzem una cafetera italiana hi afegirem més càrrega de cafè.

Serviu-lo en dos serveis individuals. D’una banda el cafè acabat de fer, en una tassa petita, i a part un got baix amb els glaçons.
El sucre s’ha de barrejar primer al cafè sol calent. D’aquesta manera és dissol correctament, perquè si l’afegim després de tirar-hi els glaçons, quan el cafè ja és fred, els cristalls de sucre no es dissoldran i se’n aniran al fons del got.

No aigualiu el cafè amb gel. Per tal que la beguda conservi tot el seu sabor, el secret és fer glaçons de cafè. L’ideal és que siguin del mateix cafè que preparem, ja que així és mantindrà l’equilibri de gustos i de qualitat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari