Publicat el 22/10/2017

Si volem fer que la nostra llar sigui més acollidora o tingui un altre estil o una aparença més harmoniosa, hi ha una sèrie de petits detalls que poden ajudar-nos.

Fes servir miralls. Podem embellir les parets de qualsevol estança col·locant miralls que, a més, donaran sensació d’amplitud. Els de disseny vintage són perfectes per a ambients tant d’aquest estil com rústics. La senzillesa i els materials naturals sempre són una bona opció.

Crea una zona chill-out. Amb coixins, pufs, màrfegues i espelmes pots crear un racó màgic a casa teva. Hem de tenir en compte l’harmonia amb la decoració de la resta de la llar. Pots reservar una habitació o incorporar-ho al teu saló.

Envolta’t de natura. Hi ha infinitat de dissenys de papers i robes per a la paret; pots escollir entre milers de colors, mides de flor, estil oriental, clàssic, gràfic… També pots posar flors fresques per tot arreu fent servir molts gerros i poques flors. Oblida’t del clàssic ram: posa una flor a cada gerro i crea la composició combinant els diferents estils i colors.

Decora amb espelmes. Mira de crear racons amb un toc màgic fent servir espelmes, ja que són unes veritables joies per embellir la casa. Creen un ambient càlid i ajuden a perfumar-lo. Podem fer servir portaespelmes o recipients de vidre per confeccionar centres de taula, o bé col·locar-los com a objectes decoratius en els mobles.

Dona vida a la taula del menjador. Arranjaments amb flors naturals o de roba, espelmes, garlandes de llums, figures de vidre… Cal buscar l’originalitat i l’estil més adient amb la resta de decoració per donar-li encant.

La importància de les cortines. Aquests elements són molt importants per a la decoració. El millor ornament per a les finestres són les cortines perquè permeten crear diferents ambients que es poden canviar o decorar amb molta facilitat i, fins i tot, poden fer que una habitació sembli nova.

Busca tota mena d’accessoris. Pots modificar l’aspecte de qualsevol habitació canviant els accessoris: objectes decoratius, quadres, catifes i fundes de coixins econòmics i fàcilment reemplaçables.

Actualitza el rebedor. L’entrada de casa és el lloc on les nostres visites obtenen la seva primera impressió de la nostra llar. Si el rebedor de casa teva no és atractiu, prova d’afegir-hi un mirall i una petita taula amb llibres i un gerro de flors, o un seient i ganxos per penjar els abrics.

Qualsevol detall, per petit que sigui, suma o resta, per això hem de ser molt curosos amb totes les coses que formen part de la nostra llar.

A més d’aquests trucs hi ha una sèrie de factors que hem de tenir en compte si volem que casa nostra estigui sempre impecable:

 • Amaga els termòstats o alarmes darrere d’un quadre. Una pintura amb frontisses és la manera perfecta d’ocultar aquests elements que poden donar un toc antiestètic a casa teva.
 • Substitueix els vells i oxidats ganxos de la dutxa per uns llaços. Són molt fàcils de netejar ficant-los a la rentadora.
 • Posa una pissarra a la teva cuina. Només has d’escollir un marc del teu gust i posar l’arpillera de fons. Pots pintar sobre el vidre del marc amb retoladors que s’esborrin.
 • Fes servir caixes velles per organitzar les sabates. Un enfocament pràctic però decoratiu.
 • Decora les portes amb paper pintat. Una idea estupenda per a tota la casa, un aire decoratiu nou i fresc.
 • Afegeix un toc de color a les habitacions de la casa pintant les vores de les portes.
 • Tasses amb fundes de ganxet. Així tindran un segell personal.
 • Pinta el teu pis de vinil o linòleum. Un recurs molt versàtil per crear estils i modernitzar els ambients.
 • Fes servir cortines per cobrir els prestatges de metall. Una bona manera d’amagar el possible desordre de casa nostra i, alhora, aportar un toc de color.
 • Pinta les parets meitat d’un color i meitat d’un altre per donar la impressió d’un sostre més alt.
 • Dona una imatge diferent a les finestres amb motllures de corona.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari