Publicat el 28/10/2021

Els experts en decoració utilitzen recursos que poden disminuir l’import de la factura de l’electricitat. Aquests són alguns dels trucs que proposen per estalviar energia a la llar:

1 · Tons neutres i lluminosos. El blanc, el beix o el crema són colors capaços de multiplicar el reflex de la llum fins a un 80 %. Utilitzar-los per pintar les parets és una bona forma d’estalviar energia.
2 · Miralls. Actuen com a projectors de la llum, així que posar-ne alguns per la casa ens pot servir per prescindir de la llum artificial.
3 · Llums LED. Aquest tipus de bombetes permet un estalvi important d’energia, ja que en fan servir menys que les tradicionals.
4 · Catifes. No només aïllen del fred del paviment, sinó que ofereixen calor visual, sobretot si són en colors pastel, ja que tenen un potent efecte lumínic.
5 · Cortines de teixits lleugers. Permetran que entri la claror i l’escalfor del sol. Els materials més translúcids són el fil, el lli i el cotó.
6 · Llibreries. Les prestatgeries amb llibres constitueixen un gran aïllant gràcies al paper.
7 · Espelmes. En els moments del dia que no requereixen gaire llum, com quan mirem la televisió, podem utilitzar canelobres o fanalets amb espelmes per aconseguir una il·luminació subtil.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari