Trucs a la cuina
Pits de pollastre més tendres
El pit és una peça molt magra, motiu pel qual es fàcil que quedi insípid i ressec quan es cuina a la planxa. Per evitar-ho, submergeix-los en llet, una mica d’all en pols i una mica de sal, un parell d’hores abans d’utilitzar-los. Passat el temps, s’han d’escórrer i assecar bé amb paper de cuina. També es poden utilitzar per empanar.
Cuinar amb cava i cervesa
Quan es cuina amb cervesa o cava, cal tenir present que com que porten carboni triguen més a reduir-se encara que es facin bullir, però a canvi deixen les carns més tendres i saboroses.
All i julivert sempre a punt
Si es vol tenir sempre a punt all i julivert per posar-los per sobre de qualsevol menjar, cal posar fulles de julivert, una cabeça d’alls pelats i un bon raig d’oli en un pot. Tritura-ho amb la trituradora manual i posa-ho en un recipient de vidre i tapat a la nevera. Tindràs sempre a mà un amaniment per a qualsevol peix a la planxa, carns, arrossos, etc.
Carxofes que no s’ennegreixen
Si quan pelem i tallem carxofes les posem tot seguit en un recipient amb aigua i suc de llimona, no quedaran fosques quan les fregim. Si les bullim, afegint suc de llimona a l’aigua, també evitarem que quedin ennegrides.
Com evitar una carn a la planxa seca
De vegades ens hem trobat una carn a la planxa que està seca, amb la qual cosa pot no resultar agradable al nostre paladar. Per evitar això, caldrà salar la carn un cop sigui cuita, i no pas durant la cocció. D’aquesta forma s’evita que la carn perdi l’aigua que conté.
Per saber si els ous que has comprat són frescos
Els has de submergir en aigua freda. Si són frescos aniran cap al fons. En cas contrari suraran. Per conservar millor els ous a la nevera és millor posar la part punxeguda cap avall.
No tinguis por de passar-te
Sempre que puguis, dobla la recepta que pensis cuinar i congela’n la meitat. El menjar congelat pot ser la salvació després d’un dia esgotador. Preparar menjar i congelar-lo permet que mengem molt més sa, evitant conservants, processats i extres de sucre i sal.
Redacció La Clau