Publicat el 10/12/2008

El proper diumenge ens retrobarem aquells que, any rere any, des del 1999, hem posat el nostre gra de sorra energètic per projectar un món millor. Aquestes trobades, gratificants per excel·lència, ens fan sentir membres d’un col·lectiu que, en el dia a dia, massa sovint oblidem: la humanitat. Tots i cadascun de nosaltres hauríem de tenir sempre present que, al marge de la família, el nostre lloc de pertinença, el nostre entorn més proper, formem part del gran col·lectiu humà.
Des d’aquest punt de vista, no hi ha res que ens diferenciï de qualsevol altre habitant del planeta, llevat de la nostra capacitat adquisitiva. Tots tenim la mateixa anatomia, la mateixa fisiologia, les mateixes necessitats vitals i, en canvi, no tots gaudim dels mateixos recursos.
En algun moment de la història, la nostra imperfecció ha generat grans diferències humanes que, a mesura que passa el temps, no fan més que accentuar-se de manera que es produeixi un abisme entre uns i altres. Hem fet passar a primer pla l’abundància d’alguns en detriment de l’escassetat de la resta.
Per sort, molt a poc a poc i amb una intensitat gairebé imperceptible, s’està generant un canvi de mentalitat. Hi ha cada vegada més éssers humans que, mitjançant un treball de creixement personal conscient, estan elevant el seu
nivell de consciència i la seva sensibilitat, cosa que els permet transcendir les fronteres físiques i mentals més primàries, i identificar-se amb el gran col·lectiu humà.
La gran fita a assolir consisteix a eixamplar la nostra consciència de família, traspassant els límits de la pròpia sang, raça, cultura, creences o religió, fins arribar conscientment a sentir-se germans de la resta
d’éssers humans. Des d’aquesta perspectiva, podrem perdre la sensació
d’aïllament i soledat que sovint enterboleix el gaudi de la pròpia existència, ens fa desagraïts i ens condemna a una infelicitat que no té cap raó de ser. Per això, l’associació Tercer Mil·lenni organitza cada any la Trobada de Nadal. Per recordar-nos que no estem sols i que només la unitat ens permetrà aconseguir el món millor que desitgem.
No oblidem que la nostra ment és molt poderosa, que els nostres desigs sincers incideixen en l’energia de l’univers i que els actes com la Trobada de Nadal generen un cabal d’energia suficient com per generar canvis que, d’una manera humil, pacífica i silenciosa, estan incidint en la mentalitat global. Cada dia, per tots els racons del planeta, neixen nous col·lectius disposats a aconseguir un canvi de mentalitat que ens permeti
capgirar el sistema actual de desigualtats. Com més siguem, més força generarem.
Espero amb goig i il·lusió renovada retrobar, el proper diumenge, tots aquells que ens heu acompanyat cada any i també aquells que decidiu fer-ho enguany per primera vegada. Tots hi sereu benvinguts. Junts renovellarem la nostra esperança en un món sense desigualtats i contribuirem a fer-lo possible.

Deixa un comentari