Publicat el 27/01/2022

Consells per a treballar a casa amb la teva mascota.

 

En els darrers anys el món s’ha digitalitzat i cada cop són més les persones que treballen des de casa. Moltes d’elles comparteixen la llar amb un o més animals i han de compaginar l’activitat laboral amb la seva companyia. Els veterinaris i especialistes en conducta animal donen una sèrie de recomanacions per fer-ho de la millor manera.

 

  1. Mantingues la rutina. Si acostumaves a donar de menjar al teu gat o treure a passejar el teu gos a les 7 del matí ho has de seguir fent. Canviar els teus horaris de cop perquè ja no has de matinar provoca expectació en l’animal. Si vols començar el teu dia més tard, endarrereix la teva rutina a poc a poc, de 10 o 15 minuts, durant alguns dies o setmanes, fins que arribis a l’hora desitjada.
  2. Estableix un espai de treball específic. Designa una àrea de la casa perquè el teu company pelut sàpiga que allà et concentraràs durant unes hores. Evita treballar des d’una butaca, llit, etc., perquè l’animal ho associarà amb el teu temps de relaxació i t’interromprà.
  3. Crea un espai còmode per a ell. Un lloc confortable i fix per al teu gos o gat és tan important com ho és una bona cadira d’escriptori per a tu. Si l’acostumes, aprendrà que aquest lloc és per descansar sense tenir atenció del seu humà.
  4. Assegura’t que l’oficina sigui segura. Per als cadells i els gossos molt juganers és important que al lloc de teletreball no hi hagi res perillós que pugui mossegar. Els protectors per a cables poden ser de gran ajuda. També has d’anar alerta amb el que llences a la paperera, vigila que no sigui res que es pugui empassar. A més, cal tenir molta cura amb les gomes d’esborrar, els clips i cintes adhesives.
  5. Fixa límits. Que el teu gos t’interrompi per jugar o que el teu gat salti al teu escriptori perquè estiguis per ell pot ser divertit al principi, però has d’establir límits clars i fer-ho de manera ràpida per evitar que això passi de manera continuada.
  6. Busca-li entreteniments. Per evitar l’avorriment de l’animal, que pot conduir a comportaments destructius indesitjats, pots recórrer a joguines interactives o articles per mastegar. Així estarà entretingut durant molta estona.

Redacció La Clau

Deixa un comentari