Publicat el 04/12/2017

L’embaràs genera en la dona una sèrie de modificacions que, en molts casos, necessitarà l’ajuda de professionals.

Els pares s’enfronten a una nova etapa, amb un ésser més en el si de la família. Aquest ésser exigirà d’ells la màxima atenció, i això pot fer que la parella se senti més distanciada. Caldrà una presa de consciència i compartir tot allò relacionat amb el nadó, que els dos integrants de la parella s’impliquin per tal que en comptes d’allunyar-se tinguin un nexe d’unió. Si cal es pot recórrer als remeis florals, tipus flors de Bach.

Energèticament, es genera una simbiosi entre la mare i el fetus al llarg de tot l’embaràs. El fetus haurà de nodrir-se de l’energia de la seva mare per tal que en néixer tingui la força necessària per emprendre el seu nou camí. El reiki podria ser una bona eina tant per a la mare com per al nadó, sobretot si qui ho fa és l’altra part de la parella, ja que això implicaria entrellaçar les seves energies amb les d’ells.

Físicament la mare patirà un seguit de canvis, alguns dels quals poden perdurar després del part.

Quant el part comença, també comença a canviar el sistema hormonal i el metabolisme: poden aparèixer aranyes vasculars, retenció de líquids, estries, mal lumbar, etc.

És important una presa de consciència activa i la cura de la mare des del començament. Per això és imprescindible una bona alimentació, caminar sense arribar a esgotar-se i començar a cuidar la pell del pit i de l’abdomen amb oli de rosa mosqueta o oli d’argània; això ajudarà a evitar les estries i la flacciditat. El drenatge limfàtic pot afavorir un bon flux dels líquids corporals.

Una vegada que s’ha produït el part, es pot recórrer a millorar l’estat físic de la mare amb tècniques com l’electroteràpia, la pressoteràpia, la radiofreqüència, etc. Això facilitarà el drenatge dels líquids retinguts, la millora de la circulació sanguínia, la tonificació dels teixits i la reducció d’aquells petits cúmuls de greix que s’hagin pogut originar.

Un bon osteòpata podrà recol·locar la columna per tal d’evitar lesions o dolors per càrrega lumbar.

De vegades es creu que tot això pertany al món de l’estètica i que és prescindible. És important remarcar que és salut i que aquestes petites recomanacions poden evitar mals majors.

 

Centro de bienestar Hécate

Deixa un comentari