Publicat el 24/05/2017

Aquest material, procedent de l’escorça de l’alzina surera, va estar molt de moda als anys 80 però va desaparèixer de cop de totes les cases. Per sort, gràcies a la tendència decorativa eco-friendly, ha renascut recentment i ho ha fet amb més força que mai, ja que s’està imposant tant en els revestiments de parets i terres com en mobiliari i tota mena d’objectes de la llar.

Aquest 2017 és l’any de l’orgànic, de la terra i la natura, i per això els materials d’origen natural s’imposen en la decoració. Entre ells, el suro es perfila com un dels principals protagonistes d’aquesta tendència, ja que és un producte ecològic, natural, renovable i reciclable.

Entre les seves múltiples qualitats destaquen la seva lleugeresa, la seva elasticitat, la seva impermeabilitat i la seva durabilitat. Però és que, a més, és un excel·lent aïllant tèrmic i molt fàcil de netejar. Quant als seus beneficis per a la salut, té propietats antial·lèrgiques i repel·leix els fongs i la floridura. Es tracta d’un material que aporta calidesa i textura als ambients i que és ideal per preservar les nostres llars del soroll.

Un eficaç aïllant
El suro és un material aïllant, tant acústic com tèrmic, per la qual cosa és bona idea instal·lar-lo en parets i sòls. Enguany torna a la decoració en formats molt més refinats i originals del que estàvem acostumats, cosa que permet que es pugui utilitzar amb diversos volums i colors en revestiments de terres i de parets. En el cas del saló i del menjador aporta un toc distingit i innovador i, a més, fa possible que ens puguem reunir amb amics i familiars o veure la televisió fins tard sense molestar els veïns pel soroll.

Un material molt versàtil
El suro per cobrir parets i sòls està disponible en una àmplia gamma de colors, la qual cosa facilita que es pugui adaptar a la decoració de qualsevol llar. Entre les múltiples opcions que podem triar hi ha la de revestir el terra per no fer soroll en caminar o per poder anar descalços sense passar fred; també la de cobrir totes les parets o bé intercalar el revestiment de suro amb paper pintat o amb pintura, per tal d’aconseguir diferents acabats.
Més enllà de parets i terres, aquest material es pot incorporar a la nostra decoració com a part del mobiliari i d’altres elements gràcies a les propostes de diversos dissenyadors. Així, el trobem en nombrosos complements decoratius, des de llums a accessoris de bany, passant per tamborets o gerros a elements d’escriptori i, fins i tot, parament de la llar.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari