Publicat el 29/09/2021

La fusta és una de les matèries primeres d’origen vegetal més sol·licitades per a la decoració i el mobiliari de la llar, ja que aporta calidesa, confort i elegància. En interior pot estar present en els revestiments i en els sòls, o bé en mobles i complements.

Els experts en decoració i interiorisme expliquen que els tipus de fusta més utilitzats per a terres són el roure, el faig i el pi. Quant al mobiliari, el ventall és extens: noguera, castanyer, caoba, cirerer… Finalment, per a revestiments i motllures trobem el bedoll i l’avet.

Les modes decoratives evolucionen de manera constant, i amb elles els colors de les fustes. Per això, els professionals avisen de la importància de saber combinar-les, ja que es poden aconseguir ambients molt innovadors. Una de les primeres coses que recomanen és triar una tonalitat dominant, ja sigui als mobles o al terra, que defineixi la personalitat de l’espai en qüestió. També aconsellen no posar mai més de 3 o 4 tons de fusta diferents per evitar recarregar l’espai. Un altre consell a tenir en compte és que si l’habitació és petita, cal utilitzar tons clars, sobretot en sòl i portes.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari