Tipus d’ulleres i com tractar-les | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 20/12/2019

Les ulleres són una alteració del color de la pell que es troba sota dels ulls. A diferència del que es creu, les ulleres no només les causa la falta de descans, sinó que el pas del temps i per tant l’envelliment de la pell també són responsables de la seva aparició.

Hi ha nombrosos productes que prometen fer-les desaparèixer, però això només serà possible tenint en compte el color i característiques específiques que tinguin, ja que són el que indica el motiu pel qual han aparegut. Aquests són els principals:

Blaves. Apareixen a causa de l’estrès, la falta de son i la mala alimentació. Només cal canviar els hàbits diaris, descansar el necessari i seguir una alimentació adequada perquè desapareguin. El millor tractament és fer exercici de forma habitual per alliberar endorfines i eliminar l’estrès, i millorar el descans nocturn. També es pot utilitzar una crema antioxidant acompanyada de massatges per millorar la circulació de la sang en aquesta zona. La gimnàstica facial i els tractaments cosmètics específics ajuden molt a reduir aquest tipus d’ulleres.

Marrons. Les pateixen les persones que tenen una hiperpigmentació de la pell sota els ulls, per una producció més elevada de melanina en aquesta zona de la cara. Normalment es deuen a canvis hormonals o per l’acció de la radiació UV solar. Encara que solen aparèixer amb més freqüència en persones amb pell fosca, si tens la pell clara també pots desenvolupar-les. Malgrat que són molt marcades i molt difícils d’eliminar, una bona alternativa per reduir la seva visibilitat consisteix a blanquejar la pell a partir de cosmètics com cremes i gels que continguin un alt contingut en retinol i vitamina C. Una altra opció de tractament són els pílings facials. La protecció solar durant tot l’any i especialment a l’estiu és el remei més eficaç per tractar-les.

Morades o blavoses. Apareixen per problemes circulatoris i es fan més evidents amb el pas dels anys, ja que a mesura que s’envelleix, la pell es torna més fina i transparent. Poden millorar-se amb cremes de vitamina K i drenatges. És fonamental utilitzar productes cosmètics com correctors o bases de maquillatge amb col·lagen, perquè reactivaran la pell i actuaran com a potents antioxidants enfront de l’envelliment.

Enfonsades. Són les que apareixen amb solcs més profunds i donen aspecte de cansament. L’àcid hialurònic és el remei més eficaç per tractar aquest tipus d’ulleres.

Per prevenir qualsevol tipus d’ulleres, el millor és dormir almenys vuit hores, portar una alimentació equilibrada, evitar excessos de sal (ja que augmenta la retenció de líquids), beure com a mínim 1,5 litres d’aigua diaris per mantenir una bona hidratació de la pell, limitar el consum de tabac, alcohol i cafè i realitzar activitat física almenys tres cops a la setmana.

Redacció La Clau

Deixa un comentari