Publicat el 22/03/2024

Tipus de pestells.

 

La seguretat és cada cop més essencial i necessària en les nostres llars. A banda de portes blindades i bons panys, sempre és bo de disposar d’un bon pestell, tant per potenciar la seguretat com per garantir la intimitat en alguna de les habitacions de la nostra llar.

Els pestells són molt pràctics i es poden instal·lar en les portes que es vulgui , tot i que també és aconsellable plantejar-se primer si en farem l’ús més adequat i pragmàtic.

Entre els tipus de pestells més habituals al mercat hi ha els que es posen a les portes. Tenen l’objectiu de bloquejar-les i n’hi ha de molts formats possibles per mantenir la seguretat .

D’altra banda, es poden trobar pestells que s’instal·len a les finestres, amb l’objectiu de bloquejar aquest important element de la llar que, si es deixa desprotegit, pot permetre als intrusos un accés fàcil.

Un altre model de pestells són els fixadors, que es col·loquen a la part baixa de les portes dobles per ancorar-les al terra i evitar que es puguin obrir, i que també es poden instal·lar en els armaris de paret i en portes no corredisses.

Els pestells per a dormitoris i lavabos solen ser ben senzills i econòmics, fàcils d’instal·lar amb cargols. Estan pensats per a usos interiors i són més aviat poc recomanables per a usos exteriors, ja que no garanteixen prou la seguretat.

Altres formats de pestells són els que es coneixen com a poms amb pestells per a portes interiors, que permeten obrir la porta i bloquejar-la; la maneta amb condemna, que bloqueja la maneta des de l’interior de la porta; el passador de mitja volta; el pestell per a porta rústica de forja… Hi ha nombroses opcions possibles.

Un cop tinguis clara quina és la teva necessitat, parla amb els professionals en aquest camp, que t’assessoraran adequadament sobre quin pestell és el que t’anirà millor. Poden semblar invisibles, però compleixen una funció essencial.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari