Publicat el 21/03/2018

Els tints vegetals, henna o altres colorants naturals són menys permanents, però també menys agressius que els sintètics, i permeten donar color al cabell i dissimular les canes.

Henna, un tint mil·lenari
Henna és el nom àrab d’un arbust, les fulles del qual s’assequen i trituren per convertir-se, tal com es coneix, en henna en pols. Aquesta pols, barrejada amb aigua o altres substàncies naturals com la llimona, sucre, té verd, cafè…, s’aplica sobre els cabells amb la finalitat de donar-los color, ja que conté una substància que s’oxida en contacte amb l’aire.

En estat pur, l’henna aporta al cabell una to ‘marró ataronjat’, tot i que la tonalitat final dependrà del color base: al color negre li dona una brillantor caoba fosc, el castany es torna caoba clar, i el ros tendeix a ataronjar-se.

Barrejant l’henna amb altres colorants d’origen vegetal es poden obtenir altres tonalitats. No obstant això, avui en dia es comercialitza una gran varietat de preparats d’henna que inclouen pigments naturals com la noguera, la camamilla o el saüc, amb els quals s’aconsegueixen tonalitats diferents. L’henna a més de tenyir, redueix el nivell de greix, ajuda a enfortir els cabells i a donar-los volum.

A tenir en compte: l’henna no s’ha d’aplicar sobre cabells tractats amb tints químics en els darrers sis mesos, i tampoc al contrari, ja que, encara que no es vegi el color, en el cabell queden restes de tint que poden reaccionar i alterar-ne el color. En qualsevol cas, no s’ha d’oblidar que als cabells tenyits convé aplicar-los regularment una màscara per reparar-los, nodrir-los, hidratar-los i revitalitzar-los.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari