Publicat el 16/05/2019

La primavera és símbol de renovació, i casa nostra també pot reflectir això si li donem una mica de color i vitalitat. Canviar els tèxtils per d’altres més lleugers i jugar amb la intensitat dels seus colors i estampats pot aportar molta frescor. Pren nota:

Alleugereix i aposta pel més natural.
Treu les catifes gruixudes i canvia-les per models més lleugers, guarda les petites mantes del sofà, substitueix les cortines per cortinetes, i utilitza teixits lleugers i naturals, com el lli i el cotó, o bé fibres vegetals.

Atreveix-te amb els colors.
Pots triar-ne de vibrants com els verds, els taronges i els vermells; o refrescants com els blaus, morats o corals. Tot i així, si prefereixes tons més suaus però igual de frescos, pots decantar-te pel verd pastel , el groc o el malva.

I amb els estampats florals.
Les flors, sobretot les de dissenys grans, estan de moda tant en paper pintat com en tèxtils. Es porten tant els estils clàssics com els més contemporanis i abstractes.

Vesteix la taula amb estovalles amb motius florals.
Col·locar un camí de taula florejat sobre estovalles de color neutre crea un efecte molt primaveral. Renova també els draps de cuina amb teles estampades. També pots decorar la taula d’exterior amb molta flor i color utilitzant grans estovalles florejades. Per equilibrar-ho, fes servir tovallons de tons llisos a joc amb algun dels colors de les estovalles.

Canvia les fundes per a coixins.
Aquest petit canvi dona molta alegria i color. El més important és l’elecció de la roba, que ha de ser amb motius florals, de colors vius o amb estampats alegres.

Dona pas a la natura als dormitoris.
Aposta per teixits naturals com el lli per donar a les cambres una sensació fresca duradora. Si t’agraden els estampats en les vànoves has d’apostar pels motius naturals. Però no només fulles o flors, també pots triar altres motius relaxants com papallones o pètals.

Combina teles llises amb coixins estampats o a l’inrevés.
Utilitza coixins florejats i plaids llisos, o teles estampades i coixins d’un color per al teu sofà. Així aconseguiràs donar frescor i lluminositat a la teva llar.

Renova també el bany.
Les tovalloles i les estoretes també ajuden a donar un aire primaveral a la casa. Pots fer servir colors fúcsia, taronges, vermells i altres tons alegres per transmetre vitalitat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari