Teràpia visual | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 27/09/2017

Parlem de teràpia visual. A moltes persones amb els ulls sans des de qualsevol punt de vista, no tenir moviments oculars àgils els comporta una disminució en el rendiment a l’escola, a la feina o en els esports.

Aquesta teràpia consisteix en una sèrie d’exercicis i un conjunt de tècniques clíniques no quirúrgiques amb l’objectiu d‘eliminar, corregir o millorar diferents disfuncions del sistema visual, com poden ser els moviments oculars, l’enfocament, la visió binocular i la percepció visual. Quan el sistema visual treballa de manera eficient, pot percebre, processar i comprendre més i millor la informació visual.

La teràpia visual està indicada per a totes aquelles persones, nens, joves o adults, que pateixen alguna disfunció visual, i també per a totes aquelles que presenten una simptomatologia associada a qualsevol tasca visual i en conseqüència tinguin un baix rendiment escolar o laboral.

Existeixen símptomes típics d’un problema visual, com ara acostar-se massa al text en llegir o escriure, tenir freqüentment els ulls vermells, patir-hi picor, fer un parpelleig excessiu, confondre lletres o paraules, dificultat per mantenir la concentració i cansar-se fàcilment, incapacitat per distingir objectes llunyans, ser lent en la lectura…

Amb un bon diagnòstic i un tractament adequat, els nivells de lectura i el nivell acadèmic poden millorar de manera significativa en estudiants amb problemes d’aprenentatge, persones amb alta demanda de rendiment visual a la feina, miops, hipermetrops i gent amb ulls ganduls i alguns estrabismes.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari