Publicat el 31/10/2019

La Mónica, una dona preciosa de 75 anys, recorre a cavall un circuit d’agility per a cavalls mentre canta i riu amb nosaltres, exercita la memòria recordant l’ordre en què ha de passar els obstacles i millora la rigidesa de les cames sense adonar-se’n. Ella sap que perd la memòria, sovint perd el fil de la conversa i riu i riu quan el cavall li ofereix un petit trot.

En Jaume descobreix que té la capacitat de posar límits a aquelles persones que no el tracten amb respecte. Al mig d’una pista rodona fa girar un cavall cap a una banda i cap a l’altra, fent entendre a un animal molt més fort que aquells que no el respecten quin és el seu espai; sense ràbia, només amb la seva col·locació, descobreix com després d’aquest exercici el cavall el segueix arreu on va.

Damunt del seu cavall blanc, la Lídia aprèn a sentir-se un sol ésser amb seu cavall, més enllà del seu ego negatiu, a respirar, a relaxar el cos. Aprèn a sentir-se valenta, bonica, capaç. Descobreix una altra manera de veure’s i s’emociona veient-se galopar en el vídeo a càmera lenta.

El cavall és un ésser meravellós amb una capacitat extraordinària: pot detectar les nostres emocions més subtils.

La TAC té nombroses aplicacions. Les més conegudes potser són les que fem amb infants que pateixen malalties, com l’autisme o el TDH, però també és molt efectiva en el tractament de persones amb alzheimer, falta d’assertivitat, baixa autoestima, ansietat, pors i fòbies, de persones que han patit un ictus o tenen problemes de parella o familiars, o per al tractament de la indefensió apresa, entre moltes altres.

 

Marta Díez Ruiz de los Paños

Deixa un comentari