Publicat el 10/01/2022

Tenir cura de la pell de la gent gran a la tardor i l’hivern. A mesura que envellim, la nostra pell perd la seva capacitat de regeneració i té més dificultat per emmagatzemar la humitat. En tornar-se més seca, pot passar que durant els mesos freds apareguin afeccions dermatològiques o, fins i tot, ferides que podrien infectar-se. És per això que els especialistes aconsellen seguir una sèrie de pautes que prevenen possibles problemes en la pell de les persones grans durant els mesos més freds.

  • Beure molta aigua. La deshidratació més lleu té un gran impacte en la salut i la pell de les persones d’edat avançada. Els experts en nutrició recomanen beure com a mínim dos litres d’aigua diaris, encara que no es tingui sensació de set.
  • Hidratació després del bany. A més d’una ingesta adequada d’aigua, és convenient hidratar la pell de forma tòpica, aplicant diàriament cremes o locions hidratants en tot el cos. Per al bany es recomana utilitzar un gel de dutxa i un xampú suau, i després assecar molt bé la pell per eliminar l’excés d’aigua. La loció hidratant també ha de ser suau, que contingui únicament ingredients naturals, ja que són els que millor atrapen la humitat. Convé incidir en les zones del cos més exposades al fred, com la cara i les mans, i també les que més es ressequen, com els colzes, els genolls i els peus.
  • Banyar-se amb aigua tèbia. L’aigua molt calenta no és bona per a la pell, perquè pot destruir els olis naturals que la mantenen hidratada i saludable. Pel que fa a la durada, les dutxes han de ser curtes, perquè estar sota l’aigua massa estona provoca que la pell perdi la seva protecció natural i es deshidrati amb més facilitat.
  • Utilitzar protecció solar. Encara que faci fred, la radiació de la llum solar continua representant una amenaça per a la pell. Per això és aconsellable que la gent gran es protegeixi del sol fent servir una crema hidratant protectora a la cara i les mans. També és recomanable utilitzar un bàlsam o protector labial per evitar que els llavis es ressequin.
  • Alimentació saludable. Alimentar-se de forma correcta també influeix de manera positiva en la salut de la pell. El consum de fruites i verdures fresques aporta molts beneficis a la pell de la gent gran. Altres aliments que es recomana incloure són: peix blau, aliments rics en vitamina C com el bròquil i els cítrics, pastanagues, verdures i hortalisses de fulles verdes i fruits secs.

Redacció La Clau

Deixa un comentari