Tenir cura de la nostra esquena | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 14/12/2018

No només mantenir una bona posició corporal fa que la nostra esquena estigui «sana». La cura de la pell, com bé sabem, és un factor rellevant per afavorir l’efecte dels productes de cura i neteja i també la salut de l’esquena. Per què una pell sana pot tenir aquest efecte? Perquè curar vol dir netejar, hidratar… En definitiva, tractar bé la pell amb una sèrie de rituals senzills, com posar-nos crema, passar-hi el sabó o una exfoliació feta a casa o bé per un professional.

Una simple neteja a la dutxa o bany pot tenir un efecte sedant, regulant la temperatura de l’aigua i aplicant sabons, espumes o gels que continguin per exemple olis essencials. Els olis essencials purs contenen substàncies provinents de les pròpies plantes i tenen la capacitat de transformar i actuar en l’aspecte físic i anímic. S’han de barrejar amb un oli que actuï de portador, com ara un d’ametlles, i en una concentració baixa (entre un 2 i un 3 % aproximadament). Si no teniu temps per donar-vos un bany i gaudir de l’efecte multiplicat dels olis, penseu a canviar els vostres hàbits de compra de gels de dutxa.

Us proposo tenir una opció de gel de dutxa que sigui tipus crema o escuma, o bé amb components aromàtics: coco, taronja, llima, vainilla, roses… Si a aquest gel li afegiu algunes gotes d’oli, ja teniu un producte que almenys us deixarà una nova sensació a la pell i gaudireu de l’olor obtinguda amb la barreja. Penseu en aquesta acció com en un ritual i preneu consciència del que aneu a fer; dedicar-hi un temps concret sense que ningú us molesti és com s’aconsegueix un efecte relaxant en ment i cos.

L’esquena és una de les parts del cos que sovint s’oblida. Encara que res no us faci mal, aneu a fer-vos un massatge —de relaxació, eliminador de contractures, de drenatge…— que us ajudi a eliminar toxines i recuperar el to de la pell. Si voleu tenir cura d’aquesta part de cos a casa, tingueu en compte que al mercat existeixen raspalls, esponges i tovalloles fetes expressament per a l’esquena i que solen tenir un mànec llarg o unes nanses a la punta per tal que amb les dues mans pugueu arribar a tota la superfície de la pròpia esquena.

 

Marianne Le Black
Cosmètica orgànica i eco.
Maquilladora.
@leblackparsac

Deixa un comentari