Publicat el 16/04/2021

Els tendals protegeixen l’habitatge del sol i de la calor i, a més, ens permeten gaudir al màxim del jardí o la terrassa.

N’hi ha diversos models que s’adapten als diferents espais. Els de braços abatibles fixats a una barana estan pensats per a balcons, mentre que els articulats són un encert a les terrasses per la seva estabilitat i precisió.

La lona és un element determinant del tendal, ja que la seva qualitat i les seves particularitats faran que pugui resistir millor o pitjor els raigs UV i preservar de la calor. La de polièster és poc resistent, per tant és una solució per a un ús ocasional. La lona acrílica i la microperforada, en canvi, resisteixen molt bé els raigs UV i el seu manteniment és molt senzill.

La neteja de la lona s’ha de fer amb sabó suau o neutre, raspall i aigua freda o tèbia. Els professionals no recomanen ni aigua calenta, ni detergents o productes abrasius, ja que poden danyar les seves propietats impermeables o contra la brutícia. També aconsellen utilitzar draps, esponges o raspalls suaus, així com regularitat en la neteja per evitar que el tendal es floreixi. Pensa que la humitat és la pitjor enemiga de la lona, per això és recomanable tenir recollit el tendal quan plou, i no enrotllar-lo mai quan està humit.

Finalment, recorda que un tendal afecta l’estètica de l’edifici i que has de consultar la comunitat si hi ha cap acord sobre el color o disseny de la tela, la mida i la ubicació.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari