Publicat el 17/09/2020

Les investigacions científiques de les últimes dècades evidencien que el domini de més d’un idioma té conseqüències positives. Així doncs, aprendre un nou idioma, ja sigui d’infant o d’adult, és un esforç que val la pena fer.

La dificultat d’aprendre un altre idioma varia, com és evident, en funció de quina és la nostra llengua materna. Si és dins de la família de llengües indoeuropees llavors ens resultarà més fàcil aprendre una altra llengua de la mateixa família. Això no vol dir que ens haguem de centrar en els idiomes més semblants al nostre, el més important és el motiu pel qual el vols aprendre i tots són vàlids.

Un cop triat l’idioma, hem de tenir clar que el seu aprenentatge dependrà bàsicament de tres factors: la nostra actitud, el temps de què disposem i l’atenció que li donem.
La metodologia per aprendre un idioma és molt diversa, no hi ha un mètode universal, però el que realment ajuda és donar-li un enfocament que ens faciliti aprendre de manera àgil. Aquestes són les tècniques més efectives:

Centra’t a aprendre vocabulari
Has de parar atenció a les paraules i el seu significat perquè el vocabulari és la base de qualsevol idioma. No podem aprendre gramàtica o començar a xampurrejar fins que tinguem certes paraules en el nostre cap. Comença memoritzant les paraules més significatives d’acord al teu nivell i necessitats d’aprenentatge. Al principi hauran de ser les més comunes. Ajuda molt el fet d’aprendre paraules juntament amb un exemple en una frase, perquè podràs comprendre’n millor el significat.

Estigues motivat i passa-t’ho bé
Aprendre una llengua no és possible sense el desig de fer-ho. El fet d’estar motivat convertirà el teu procés d’aprenentatge en una cosa divertida, ja que aprendre una llengua no és equivalent a tenir un ull enganxat a un llibre.

Incorpora l’idioma que estàs aprenent a la teva vida
Repassar i repetir el que has après grava coneixements en la teva memòria, però no et submergeix en l’idioma. Has d’incloure’l en la teva vida llegint, conversant, veient pel·lícules, etc. Aprendre idiomes no és possible si hi inverteixes pocs minuts al dia, ha de ser part de la teva quotidianitat.

Utilitza sistemes mnemotècnics
Les estratègies mnemotècniques t’ajudaran a afermar estructures gramaticals, vocabulari i expressions. Són molt útils per aprendre vocabulari.

Analitza els teus errors
El millor de recórrer a professionals en l’ensenyament d’idiomes és que ens ajuden a reconèixer els nostres errors i poden explicar-nos per què els fem i com corregir-los. És important comprendre els errors que es cometen per evitar-los.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari