Tallers al voltant de les plantes | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/09/2019

La jardineria és molt beneficiosa per a la nostra salut i, també, per a la del planeta. I és que les plantes no només redueixen l’estrès i proporcionen benestar, sinó que milloren la qualitat de l’aire i ajuden a reduir el soroll ambiental.

És per això que realitzar qualsevol activitat que tingui a veure amb les plantes ajuda a oxigenar la vida. N’hi ha que tracten temes específics com els bonsais, les orquídies o les plantes medicinals, mentre que d’altres tenen un enfocament més ampli, com ara l’horticultura urbana o l’art floral, ja que aquest tipus de tallers permeten explorar moltes facetes d’aquest univers verd.

Els tallers sobre plantes solen estar enfocats al públic general, però cada vegada és més habitual que s’adrecin als adolescents, persones grans i infants.

La jardineria és una opció fantàstica perquè els nens es diverteixin i aprenguin els valors i recursos de la natura. Iniciar-los a tenir cura de les seves pròpies plantes significa presenciar tots els passos del seu creixement: recollir les seves pròpies collites, fotografiar les seves flors i, d’aquesta manera, gaudir de la natura tot participant activament en el seu desenvolupament.

Gràcies a la jardineria i a les activitats relacionades amb plantes i flors es poden aconseguir efectes molt positius en els nens. Des d’afavorir la seva autoconfiança i sociabilitat, fins a ajudar-los a valorar els riscos i dificultats per si mateixos. També és una bona manera de descarregar estrès i estimular la seva imaginació.

Tenir coneixements de jardineria i creació d’horts per aplicar a casa contribueix, sobretot, a crear una ciutat o poble més verd, habitable i saludable des de qualsevol racó: parets, terrats, balcons… Només cal deixar anar la imaginació.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari