Publicat el 14/03/2017

El taitxí és una forma molt saludable de realitzar exercici que reporta beneficis evidents a molt curt termini.

Encara que és un exercici lent i suau i no és dels que acabes sense alè, es treballen els components clau de l’aptitud física: la força muscular, la flexibilitat, l’equilibri i també, encara que en menor grau, el condicionament aeròbic. Enforteix tant les extremitats inferiors com superiors, així com la musculatura de la base de l’esquena i l’abdomen.

El taitxitxuan és una antiga art marcial xinesa que practiquen milions de persones a tot el món, amb provats beneficis per a la salut mental i física, mitjançant moviments relaxats i harmoniosos en combinació amb la respiració i la concentració mental.

Tothom el pot practicar, independentment de l’edat i l’estat físic, i treure’n beneficis per a la seva salut. No és competitiu ni brusc, i si en practicar-lo es nota algun dolor, és que s’està forçant massa. La idea sempre serà relaxar-se i gaudir d’un moviment tranquil i elegant.

Està pensat i dissenyat per proporcionar calma interna, alleugerir la fatiga i millorar les funcions metabòliques del cos, conjuntament amb la concentració i coordinació.

Segons els conceptes de la medicina xinesa, la pràctica del taitxí permet restaurar la lliure circulació de ‘txi’ o energia vital responsable del desequilibri o deficiència del nostre estat de salut. Tot i estar en plena expansió en el món occidental, la seva pràctica és relativament jove a les nostres contrades.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari