Publicat el 22/02/2019

Taijutsu és el nom genèric que reben totes les tècniques d’atac i defensa del cos a cos; dit d’una altra manera, són les tècniques en què es combat a curta distància i amb diferents parts del cos. Es basa en la resistència de l’individu, i es realitza d’acord amb la seva destresa física.

Aquest sistema de combat cos a cos té un origen mil·lenari i es caracteritza per la incapacitació ràpida de l’enemic.

La base de l’entrenament del taijutsu (art del moviment del cos) es compon de mètodes de lluita que busquen el moviment del cos com un tot. Els mètodes sense armes es classifiquen en tres categories: dakentaijutsu (formes de cop), jūtaijutsu (formes de combat suaus o de luxació), i taihenjutsu (habilitats en el moviment del cos).

Que les escoles estiguin agrupades en el budo-taijutsu no vol dir que tots els moviments i aplicacions siguin iguals, encara que totes tenen una cosa en comú: les nou tradicions marcials, que fan que tot aquest enorme conjunt d’arts marcials puguin interactuar harmoniosament.

Cada escola té una forma de lluitar, utilitzant i buscant estratègies i objectius diferents. Cada una té la seva distància, les seves postures, el seu ritme, les seves estratègies, les seves armes, etc.

Si ens preguntem quin sentit té practicar aquesta art marcial, arribarem a la conclusió que el budo-taijutsu és una forma de viure, un camí d’autorealització, de desenvolupament personal i de les relacions, una recerca de la maduresa, de la pau amb un mateix i amb els altres.

L’art marcial ens condueix a l’equilibri, a la disciplina, a la perseverança, ens ensenya el respecte, l’estima per la vida i per la llibertat, l’actitud correcta, la forma de superar les nostres barreres i les dificultats de la vida, el llenguatge de les emocions i la comunicació amb el nostre cos. És, per tant, un camí a llarg termini vàlid per a qualsevol edat i condició.

 

Redacció La Clau
Font: http://aitai.es

Deixa un comentari