Publicat el 22/01/2018

Decorar les parets de la nostra llar amb quadres per donar-li personalitat és una bona idea, però s’ha d’anar amb compte, ja què una mala distribució pot provocar un impacte visual desagradable. Per evitar-ho cal saber com penjar-los i distribuir-los correctament:

Penja’ls per àrees. Si vols crear un espai dinàmic i personal, fes una composició asimètrica. Per assegurar-te’n, simula la combinació abans de penjar-la. Però si prefereixes donar una impressió ordenada, tria una disposició simètrica. És important que visualitzis els quadres com un conjunt i no com a peces soltes. Selecciona obres amb la mateixa temàtica o de colors similars per crear harmonia.

Una peça única. Un sol quadre aconsegueix centrar tota l’atenció de l’habitació en aquest objecte. Si l’ubiquem sobre un moble, no ha de superar el 80% de la seva amplada. Tampoc no l’hem de col·locar ni molt enganxat al moble, ni molt a prop del sostre.

Alineats. Agrupar els quadres en línia vertical farà que l’estança sembli més gran. Si els sostres són baixos, aquesta disposició li dona més sensació d’altura. Els quadres alineats en línia horitzontal, en canvi, són ideals per a passadissos.

A les parets de l’escala. Aquest és un bon lloc per penjar quadres. Cal vigilar, però, que semblin rectes en relació al sòl de la casa, tot i que la distribució ha de seguir la inclinació de la barana o la dels esglaons.

Evita la saturació. Hem de procurar no saturar l’ambient de quadres de manera que sembli una galeria d’art o un museu.

L’altura. Els quadres han d’estar a l’alçada dels ulls de l’observador, excepte les obres de més de
75 cm, que es posen per sobre.

La distància. En fer una agrupació de quadres cal guardar certes distàncies entre ells, tenint en compte la seva mida. Com més grans siguin, més gran serà la separació entre un i l’altre. En general es diu que hi ha d’haver almenys 5 cm de separació entre un quadre i el següent, i que cal deixar 40 cm de marge entre el més alt i el sostre.

Redacció La Clau

Més articles de decoració

Deixa un comentari