Publicat el 23/04/2022

L’oferta de les sopes de primavera és molt variada i es poden prendre durant tot l’any.

 

Malgrat les sorpreses de les inclemències degudes al canvi climàtic, hauria d’arribar el bon temps, un moment en el qual les sopes que habitualment prenem a l’hivern ens escalfen massa i ens comença a venir més de gust una altra opció, de receptes més lleugeres i fresques, que contribueixi a hidratar-nos.

Precisament, l’oferta de les sopes de primavera és molt variada. La majoria són per prendre tèbies o fredes, amb hortalisses, llegums, fruites o fruites seques, entre altres ingredients que aporten proteïnes (pollastre, formatge, ou, tofu…).

A més, les sopes de primavera són una opció culinària fàcil de fer. I per obtenir el millor resultat és recomanable utilitzar productes de proximitat, que siguin ecològics i preferiblement de temporada.

Algunes de les propostes que trobem d’aquest tipus de sopes són: freda de tomàquet, cereals i llavors; vichyssoise d’escarxofes i olives cruixents; freda de tomàquet amb mozzarella i alfàbrega o cremosa de pèsols amb un toc de carbassó i api. També n’hi ha d’elaboració més senzilla, com la sopa de pèsols i menta; de xocolata; d’espàrrecs i ous escalfats; de bolets silvestres cremosos o de porros i patates. Sense oblidar opcions més clàssiques, com ara la sopa de peix, la de ceba casolana, la minestrone o la de cigrons.

Segons destaquen els entesos, la sopa és ideal perquè contribueix a la hidratació, és fàcil de preparar, té una baixa aportació calòrica i pot resultar alhora molt versàtil i nutritiva. Pel seu alt contingut aquós, augmenta la sacietat i afavoreix que les ingestes posteriors es redueixin, cosa que les fa òptimes per a qui pateix de sobrepès o obesitat.

Explorant a la xarxa trobaràs les receptes i propostes més variades per escollir la que més t’agradi. Degut als múltiples beneficis de la sopa quant a alimentació i salut, es recomana apostar per aquest plat en la nostra dieta diària.

D’altra banda, quan et posis amb la sopa, fes-ne en gran quantitat i congela-la. Quan hagis de preparar un dinar ràpid o un plat per sopar agrairàs tenir-ne de guardada. Les sopes van molt bé per complementar l’àpat del dinar o per emportar-se-la en un recipient adequat si es vol fer una sortida.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari