Publicat el 21/01/2021

La tecnologia 5G i la revolució IOT (sigles en anglès de la internet de les coses) ja són aquí, i en l’àmbit domèstic ens proporcionaran millores en seguretat, eficiència energètica i comoditat en l’experiència de viure a casa nostra. I el millor de tot és que són sistemes controlables des del mòbil, i per tant podràs supervisar i controlar casa teva tant si jeus al sofà com si ets a l’altra punta del món.

Una unitat central i diferents dispositius de captació de dades, com ara la temperatura, la llum, presència d’ocupants, humitat, nivells de CO2 o si hi ha finestres obertes, permeten al sistema intel·ligent donar les ordres més adequades a les persianes, a la climatització i a la il·luminació perquè casa teva es mantingui en les condicions idònies sense que te n’hagis de preocupar, optimitzant alhora el rendiment de tots els aparells. I si pel motiu que sigui desitges donar-li les teves pròpies ordres, es pot fer en qualsevol moment.

Climatització intel·ligent
Quan el control de la climatització és automàtic, els sistemes treballen per tal d’oferir la temperatura correcta a qualsevol hora del dia, i l’usuari no ha d’anar ajustant els valors ni preocupar-se per la qualitat de l’aire o de la humitat, ja que l’Smart Home se n’ocupa de manera eficient.

Ombrejat intel·ligent
L’automatització de persianes, tendals, cortines… ens ajuda a millorar l’eficiència energètica de l’edifici, per exemple abaixant les persianes quan la temperatura de l’interior puja a l’estiu. També pot abaixar totes les persianes quan marxem de casa, o recollir el tendal quan hi ha previsió de tempesta.

Il·luminació intel·ligent
Controlar de forma combinada l’encesa de llums i l’obertura i tancament de cortines permet regular la lluminositat natural i artificial per crear ambients determinats, simular presència quan no hi som, o fins i tot fer de despertador. Tot això, combinat amb la tecnologia LED, fa que la il·luminació sigui eficient i agradable.

Seguretat intel·ligent
Durant la nit o quan no ets a casa, l’Smart Home vigila que tot funcioni correctament, supervisa si algú vol entrar a casa sense autorització i detecta si hi ha una fuita d’aigua, alguna finestra oberta o fum. En cas de qualsevol esdeveniment inesperat o incidència, la casa reacciona per tal d’alertar les persones que s’hi troben a dins, o de forma remota si ets fora.

 

Ricard Mallafré

Deixa un comentari