Publicat el 25/03/2022

Llibre: Sis dits

 

Autora: Isabel Rodriguez Vila
Editorial: Círculo Rojo

 

Desvela la saviesa i espiritualitat d’una ètnia desconeguda per al món i l’autoconeixement del «Ser», així com també el descubriment de l’amor incondicional revelat vers els quatre protagonistes.

Barcelona i el Carib són els punts de connexió. Una parella de submarinistes identifica en una illa, suposadament inhabitada, a una ètnia desconeguda per al món. Conviure amb ells canvia la seva escala de valors en interpretar la seva espiritualitat i rituals ancestrals.
La naturalesa, les regressions i estats de trànsit i el déjà vu els revelen l’autoconeixement i els vincula amb l’origen del «Ser». Els diàlegs són l’eina per conèixer l’autenticitat de llurs vides; la seva connexió amb la Mare Terra, l’inspirador intercanvi de sentiments, l’indici d’altres dimensions en els diferents estats de                    consciència i el compromís adquirit: «Agrair la vida com un regal, seguint la filosofia Carpe Diem, però sobretot estimant. Havien après que l’Amor ho abasta TOT.»

Dr. Javier Barja / Comitè Ètica Assistencial / CSM / Barcelona 

Una història epidèrmica perquè s’enganxa a la pell. Una història que fa olor de sal marina, de peix rostit sobre troncs i en la qual els plànols de les muntanyes, de la mar i la seva biodiversitat queden reflectits amb precisió cinematogràfica.

La gesta, que amb habilitat relata l’escriptora Isabel Rodríguez Vila, transcorre a cavall entre Barcelona i una illa del Carib que es creia despoblada, a les Antilles Menors.

Dos joves submarinistes posen al descobert l’existència tant dels dos últims Seis Dedos, amagats en una cova, com del projecte d’un gegantí pla urbanístic a l’illa.

Com a prioritat absoluta i amb els mitjans de comunicació de què disposen, despleguen una batalla diplomàtica per frenar l’espoliació de la terra que des de sempre els ha pertangut.

Entre les dues parelles s’estableix una relació singular, un vincle més enllà fins i tot del de l’amistat, perquè els quatre connecten des del fons de les seves ànimes, amb la força de l’amor incondicional.

Sis Dits és una narració vibrant i compromesa amb la salvació d’una ètnia pròxima a la seva extinció.

L’aventura, sent ficció, va més enllà de la bellesa de l’illa, de la seva escarpada geografia o de la riquesa dels seus fons marins, perquè ens parla d’ecologia i defensa del medi ambient, integritat, empatia, pertinença, i sobretot, revela la poderosa connexió entre dos mons.

Margarita Sáenz-Díez Trías Periodista i analista política 

 

L’autora cedeix els benefices de l’obra a la “Fundació Banc de Recursos”.

Sobre l’autora: 

Isabel Rodríguez Vila – Barcelona 1949 –
La seva anterior professió de fotògrafa i infermera, compaginada amb l’actual d’escriptora i blogger de viatges, l’han motivat a escriure aquesta la seva primera novel·la de ficció, Sis Dits, inspirada, majoritàriament, en les pròpies vivències.

Altres obres de l’autora: Descubriendo el Corazón de la Tierra, Cuando nos vamos, ¿A dónde vamos?  

 

Deixa un comentari