Publicat el 04/11/2023

Sis cotxes rars dels 90 que segurament no recordes.

 

A finals del segle passat van aparèixer automòbils mítics que encara es mantenen en el record de moltes persones. Però també van sorgir models una mica peculiars, poc comuns en el panorama automobilístic i dels quals gairebé ningú no es recorda.

Potser pels seus dissenys, allunyats dels convencionalismes de l’època, o per les seves característiques, que els feien diferents dels altres cotxes, aquests models apareguts als 90 són considerats rars pels experts:

Plymouth Prowler. Fabricat per Chrysler, es tracta d’una mena de cotxe de curses d’estil retro. Va ser el primer cotxe del grup a utilitzar una carrosseria d’alumini i es va començar a comercialitzar el 1997.

Shelby Series 1. Va ser el primer cotxe que el pilot i dissenyador d’automòbils Carroll Shelby va construir des de zero. El disseny conjunt de xassís i carrosseria oferia un esportiu estable, segur i d’alt rendiment.

Pagani Zonda C12. Aquest superesportiu comptava amb un disseny diferent de tot el que s’havia vist fins aleshores, amb una cabina molt avançada i en forma de bombolla.

Alfa Romeo SZ. Esportiu de proporcions raríssimes i sense cap forma corba, tot eren rectes i quadrícules. Era un vehicle molt alt per a la longitud que tenia.

Fiat Multipla. Monovolum amb unes mesures força inusuals. Molt més ample i alt que qualsevol de les alternatives que oferia el segment i amb finestres de mida desproporcionada a la resta del vehicle.

Volkswagen Polo Harlekin. El 1995 Volkswagen va presentar una sèrie limitada d’aquest model, inspirat en les acolorides vestimentes dels arlequins. Inicialment es tenia prevista una producció de 1000 unitats, però s’estima que en van arribar a fer 3800.

Redacció La Clau

Deixa un comentari