Similituds i diferències entre estudi i «loft»
Similituds i diferències entre estudi i «loft».
Dos conceptes d’habitatge que han adquirit una gran popularitat en els darrers temps són els lofts i els estudis. Atractius, moderns i multifuncionals, agraden en especial als joves i a les parelles. Tots dos espais tenen característiques similars, però també grans diferències.
Un dels trets més evidents que comparteixen estudis i lofts és que tots dos són gairebé diàfans. No hi ha divisions, ja que els ambients se separen amb elements que ajuden a organitzar espais comuns, com ara saló, menjador i cuina, dins d’un espai compartit. Poden ser envans que no arriben al sostre, panells, llibreries de doble cara…
La gran diferència entre tots dos conceptes són les dimensions: mentre que els estudis són pisos petits, els lofts poden ocupar qualsevol superfície. Els primers estan concebuts per a una sola persona o una parella i resulten molt més accessibles econòmicament. És habitual trobar-los en diferents zones i el seu preu sol ser força inferior al del loft. A més, són més fàcils de mantenir, ja que no és el mateix equipar o escalfar 40 metres quadrats que 90 o més.
L’estudi no sol tenir l’aire de modernitat associat al loft (tot i que es tracta d’una característica que depèn del tipus de decoració) i la seva funció també és una mica diferent: els lofts han deixat de ser refugis d’artistes i estudiants per convertir-se en un model de casa familiar cada cop més cobejat. De fet, els seus preus són equiparables als que tenen els habitatges de luxe.
Redacció La Clau