Set trucs naturals per perfumar casa teva | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 25/07/2020

 

Les olors tenen una gran capacitat per despertar emocions i records. És per això que la sensació que transmet una estança perfumada pot canviar per complet la percepció que tinguem d’aquella casa, i fer que ens sembli acollidora o tot el contrari.

Abans de començar a perfumar la nostra llar, el primer que hem de fer és eliminar les males olors. Els nostres principals aliats seran la neteja i una correcta ventilació. Recorda obrir les finestres perquè corri l’aire i ventila la casa cada dia. Productes com el vinagre, el bicarbonat o l’ús d’aliments que absorbeixen les males olors (com la llimona o el cafè) són desodorants naturals que mai no fallen i solem tenim a l’abast.

Un cop neta i ventilada, és hora d’ambientar la casa. Sempre que et sigui possible, tria alternatives naturals com fruites, flors o essències, perquè els ambientadors artificials dissimulen la mala olor amb una gran quantitat de partícules químiques que poden ser nocives per a la salut.

perfumar la Llar

perfumar la Llar

 1. Flors.
  Tria aquelles que tinguin una aroma intensa, com roses, gessamí, gardènies, narcisos… Recorda canviar l’aigua del gerro cada dos o tres dies, i tallar les tiges cada vegada que canviïs l’aigua.
 2. Olis essencials.
  No només atorguen una fragància intensa als espais. sinó que a més tenen un munt de beneficis terapèutics. Són molt fàcils d’utilitzar, amb un difusor o bé amb uns bastonets.
 3. Encens.
  Aquesta resina aromàtica vegetal ha de cremar perquè desprengui la seva olor i perfumi la casa. Hi ha moltes aromes per triar i, a més, crea una atmosfera càlida i especial.
 4. Plantes aromàtiques.
  A la cuina, l’opció idònia és comptar amb testos de plantes aromàtiques com la menta, la farigola o l’alfàbrega. No només fan bona olor, sinó que serveixen per cuinar.
 5. Crea el teu propi ambientador.
  En una olla amb aigua bullint, afegeix ingredients que tinguin bona aroma, com pells de cítrics, claus d’olor, canyella o algunes gotes d’oli essencial. El vapor escamparà la seva fragància per tota la casa.
 6. Espelmes perfumades.
  Les trobaràs en una infinitud d’olors, formes i mides. Això sí, convé deixar-les enceses durant diverses hores per potenciar-ne l‘efecte. A més, són molt decoratives i t’ajudaran a crear una atmosfera acollidora.
 7. Saquets perfumats.
  Per eliminar l’olor de tancat dels armaris, col·loca-hi a dins saquets plens d’herbes aromàtiques. Pots comprar-los fets o preparar-los tu amb teles tramades com el lli o l’organdí, que permeten que l’aroma de les herbes traspassi. Pots utilitzar flors d’espígol seques, ja que són molt fragants i la seva olor dura força temps.

Redacció La Clau

Deixa un comentari