Publicat el 10/06/2020

Per treure tot el partit possible al teu jardí i poder gaudir de les nits d’estiu, la il·luminació juga un paper fonamental. T’oferim uns quants consells per fer-t’ho més fàcil:

  1.  Dissenya un pla d’il·luminació exterior. Fes un dibuix del jardí tenint en compte les àrees d’estar, les d’accés i les destinades només a les plantes. Tingues present que els espais d’estar requereixen una llum ambiental més tènue i acollidora, mentre que els llocs d’activitat, com el menjador o la zona de la barbacoa, necessiten llums més intenses com les que aporten els aplics de paret.
  2. Juga amb el contrast de llums i ombres i amb els colors. Crea un entorn únic combinant zones de foscor amb àrees il·luminades per definir espais amplis. Ajuda’t també de fanals i llums de colors per crear una atmosfera lúdica i fantasiosa. Pots decorar algun arbre o planta amb garlandes de llums càlides, o bé alguna tanca o paret.
  3. Aposta per l’energia solar. La manca de punts elèctrics i d’endolls és un dels principals problemes a l’hora d’Il·luminar un jardí. Podem solucionar-ho amb llums i aplics d’il·luminació solar, que no només són funcionals i decoratius sinó que són molt més eficients energèticament.
  4. Utilitza llums de terra. Podràs il·luminar zones com una paret o un arbre a través d’un impacte de llum. Si combines aquest tipus d’il·luminació amb llums altes i baixes aconseguiràs ressaltar zones d’influència.
  5. Treu partit de la versatilitat dels llums LED. Prova a decorar amb una garlanda de llums LED una barana, una hamaca o un balancí. També pots col·locar alguns d’aquests llums en els testos o vorejant els arbres per aconseguir un ambient màgic. Penja tires de llums petites en un pati i t’ajudaran a simular la màgia d’un cel estrellat.
  6. Delimita les zones de pas. A més de l’aspecte decoratiu has de tenir en compte la seguretat i, per tant, ressaltar amb llums les zones de pas, els graons i qualsevol possible obstacle que pugui fer que algú ensopegui. Fes servir balises o focus que delimitin els espais i marquin els senders i accessos. Recorda que per a l’entrada de la casa necessitaràs visibilitat, en especial sobre la porta principal.
  7. Dona protagonisme a elements essencials. La llum és un gran recurs per destacar aquells racons o elements que són especials en el nostre jardí, com ara la piscina, un arbre frondós, una font, una pèrgola, etc. Il·luminar aquests punts adequadament serveix per fer-los ressaltar en l’ambient.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari