Publicat el 20/09/2017

Per poder aprendre ràpidament i de forma fàcil qualsevol idioma hi ha una sèrie de pautes que podem seguir:

1. Dedica-hi uns minuts cada dia. La constància és vital per poder aprendre, i per tant has de trobar un moment del dia per breu que sigui. Una bona pràctica és fixar-se l’objectiu de memoritzar tres paraules cada matí. Tria les que vulguis i repeteix-les durant tot el dia. Al cap d’una setmana el teu vocabulari s’haurà incrementat en 21 paraules i això t’estimularà a seguir.

2. Personalitza el teu aprenentatge. Els nens acostumen a aprendre envoltats de la seva llengua materna i, a mesura que creixen, aprenen a llegir, escriure, escoltar i parlar. Per tant, mira de recordar el que et va ajudar a aprendre el teu propi idioma i fes-ho servir. Si, per exemple, t’era fàcil aprendre llegint, busca llibres fàcils en l’idioma que t’interessi.

3. Estudia abans de cada classe. Investigar sobre el tema de la propera classe permet que t’expressis millor i això et motivarà.

4. Escolta el que diuen els teus companys de la classe. Si cometen errors que tu també fas, tots dos podeu aprendre quan el professor el corregeixi.

5. Repassa la lliçó al final de la classe. Torna a llegir els apunts i revisa els exercicis per veure les correccions. Apunta tot allò nou que has après i intentar retenir-ho, revisant-ho també l’endemà.

6. Mira pel·lícules o sèries i escolta música en la llengua a aprendre. Aprofita totes les oportunitats per escoltar l’idioma que estàs aprenent. La televisió, Internet, el cinema, els llibres… Hi ha moltes maneres d’incorporar una altra llengua en la nostra vida diària.

7. Tracta de pensar en l’idioma que estàs aprenent. Tot i que no és fàcil, t’has d’obligar a fer-ho. Serà difícil al principi perquè el cervell voldrà de forma natural pensar en el teu idioma, però t’hi has d’esforçar. Els resultats et sorprendran!

 

Redacció La CLau

Deixa un comentari