Publicat el 07/02/2007

La proliferació de llibres d’ajuda mútua és una clara mostra de la societat actual en què les persones no saben el què han de fer. La por a la llibertat és un dels grans reptes del segle XXI que no es pot superar amb receptes miraculoses que serveixen per curar-ho tot. En aquesta situació és aconsellable un retorn a un dels principis bàsics del bressol de la democràcia greca com és la màxima de ser un mateix.
Aquest plantejament que aparentment sembla tan senzill realment no ho és. Què s’entén per ser un mateix? És evident que requereix un esforç no exempt d’equivocacions. Per exemple, per a una persona gran mantenir la il·lusió i curiositat pròpia d’una segona joventut és aconsellable sempre i quan no s’oblidi que encara que esperitualment se senti jove, físicament no es així i està en l’edat del si no fos i per tant es ridícul vestir-se com un jove.

Ser un mateix vol dir actuar vitalment d’acord amb la pròpia realitat personal la qual cosa moltes vegades pot suposar haver de prendre decisions gens agradables de realitzar. El conformisme i la resignació és la droga que s’acaba consumint sense oblidar que aquesta solució suposa viure drogat, però avui, quantes persones no viuen drogades?

Deixa un comentari