Publicat el 25/05/2023

Saps què són les ajudes tècniques?

 

Les ajudes tècniques són dispositius, equips i productes dissenyats per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitats o limitacions físiques.

 

Aquestes ajudes poden incloure cadires de rodes, caminadors, escúters elèctrics, bastons… per millorar la mobilitat i la independència, així com ajudes per al bany i la higiene personal, com ara elevadors d’inodor, seients de dutxa i banyera, agafadors i, orinals.

També hi ha productes per al descans, com per exemple coixins especials, matalassos, matalassos antiescares, butaques de relaxació/aixecapersones i llits articulats.

Pel que fa a l’alimentació i la cura personal, hi ha utensilis de cuina adaptats, com ara coberts ergonòmics, plats antilliscants i obrellaunes ergonòmics, i també hi ha dispositius d’assistència per vestir-se, com ara ganxos per botonar-se, calçadors, posamitjons…, que faciliten la tasca de vestir-se i desvestir-se.

Finalment, trobem a més ajudes per a la transferència, com ara taules de transferència, discs giratoris i grues de cistella o bipedestació. Són materials que estan dissenyats per ajudar les persones amb discapacitats físiques a moure’s d’un lloc a un altre de manera segura i còmoda, evitant lesions tant a l’usuari com a la persona que el cuida.

En resum, les ajudes tècniques poden millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitats o limitacions físiques, ajudant-les a mantenir la seva independència i participar activament en la societat. Amb una àmplia gamma de productes i dispositius disponibles, les ajudes tècniques són una eina valuosa.

Ccom

Deixa un comentari