Salut i benestar a la vora del mar | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 07/11/2018

Els efectes del sol, la riquesa mineral de l’aigua de mar i la ionització de l’atmosfera marina ajuden a enfortir l’organisme.

L’aigua del mar conté, en major o menor quantitat, tots els minerals; per aquest motiu, si la nostra dieta és deficitària en algun d’aquests micronutrients, l’aigua del mar pot ajudar a obtenir-los. Les sals i oligoelements de l’aigua del mar (iode, manganès, zinc…) penetraran a través dels fol·licles pilosos en les glàndules sebàcies i sudorípares, que tenen efectes reparadors i reequilibradors en l’organisme. El moviment de vaivé de les onades i la brisa marina també produeix sensació de benestar físic.
El sol és necessari perquè l’organisme pugui sintetitzar la vitamina D, i l’exposició solar és la principal font que existeix; això sí, s’ha de procurar trobar el punt just d’exposició solar que proporcioni tots els beneficis del sol sense perjudicar la salut de la pell, ja que la radiació ultraviolada li provoca cremades i envelliment prematur (taques, arrugues, flacciditat, etc.).

La sorra. A més dels beneficis per a la circulació venosa, el plaer i la sensació de renovació en passejar descalços per la vora del mar, hi ha els constants tocs de vitalitat que contagia l’aigua marina. Els peus estan plens de terminacions nervioses i, en caminar, el contacte amb la sorra els proporciona un massatge que provoca una sensació general de benestar. Al mateix temps, l’aigua, en trencar, colpeja les cames i turmells, cosa que potencia l’efecte relaxant i ajuda a alleugerir la pesadesa habitual en els mesos de calor.

 

Redació La Clau

Deixa un comentari