Publicat el 01/12/2010

Hem entrat al desembre, el fred ens acompanya i, malgrat la crisi que ens tortura, res no podrà impedir que aquelles festes que ens acaronen l’ànima arribin puntualment, com un bàlsam per als maldecaps. Les festes de desembre, ho són de joia, d’il·lusió, d’amor i d’aquests materials tots en tenim, a desdir, en el fons del cor.
Enguany, per les circumstàncies que ens envolten, més que mai, haurem de dedicar aquestes festes a estar alerta, per poder ajudar tots aquells que necessitin ajuda. Compartir allò que tenim és una de les millors maneres d’estimar i de fer-se u amb els més desvalguts. En el nostre entorn més proper, cada vegada hi ha més persones que, a causa d’haver perdut la feina, no tan sols no poden pagar la hipoteca, amb el risc de quedar sense casa, sinó que ja tenen dificultats per alimentar-se convenientment. Tant els Serveis Socials com Càrites, fan una gran tasca en aquest sentit, però no n’hi ha prou. Potser cal prendre consciència que la dificultat de la situació actual, provocada per una crisi econòmica de grans dimensions, és agreujada per la ineficàcia que es deriva del comportament dels nostres governants, que en lloc d’acceptar la realitat i de dir les coses pel seu nom, explicant-nos amb pèls i senyals la situació real, fent-nos-en partícips, per por a perdre poder, s’entossudeixen a crear cortines de fum.
Quan hi ha problemes, només hi ha una solució: enfrontar-los. En la situació actual, això, ho haurem de fer entre tots, perquè tots, cadascú en la seva mesura, té responsabilitats que no podem eludir.
Aprofitem, doncs, aquestes festes, que ens estoven l’ànima, per prendre consciència de la realitat del nostre entorn i posem-nos a ajudar, cadascú des de les seves possibilitats. Càrites acull totes les donacions, tant en metàl·lic com en productes alimentaris, que els puguin arribar. Procurem, entre tots, que ningú no hagi de passar gana, mentre nosaltres badem.
Des d’aquesta sensibilitat, hi ha un grup de persones que cada any ens trobem, la primera quinzena de desembre, per prendre consciència de la nostra realitat com a éssers humans individuals, que no estan disposats a perdre la il·lusió i la joia, volen deixar petja de l’amor com a remei de tots els mals i, alhora, projectar plegats el futur, un futur que sempre desitgem millor.
Enguany, doncs, la Trobada de Nadal, que organitza l’Associació Tercer Mil·lenni, se celebrarà el diumenge, dia 12 de desembre, a les 12 del migdia al Centre Cívic de Premià de Mar (carrer de l’Esperança, 19).
L’energia de cada un de nosaltres és decisiva a l’hora de construir el món millor que tots desitgem. Fem, amb la nostra presència, efectiu el nostre compromís. Posem el nostre cor al servei de la humanitat, començant pels més desvalguts que tenim més a la vora, i això esdevindrà la nostra font de satisfacció, de realització, de pau i de felicitat.

Deixa un comentari